Små lækre kager der kan tilberedes i god tid, så de blot skal lægges sammen lige inden servering
4 personer
Det skal du bruge
1 rulle butterdej
180 g sukker
100 g smør
3 pærer
4 små tærteforme (8 cm i diameter)
Karamelsauce
100 g sukker
2½ dl piskefløde
Kanelskum
2½ dl piskefløde
2 spsk. kanel
Sådan laver du små pæretærter med karamelsauce og kanelskum
Skær butterdejen ud i 4 kvadrater.
Smelt sukkeret på en pande ved svag varme. Tilsæt smør, når sukkeret er gyldent.
Tag panden fra varmen, og rør godt. Hæld den varme karamelmasse i de let smurte forme.
Skræl pærerne; fjern kernerne, og skær dem i både. Læg dem oven på karamelmassen. Læg butterdejen ovenpå, og skub den godt ned i kanten hele vejen rundt.
Bag kagerne i en 210° varm ovn i 13-15 minutter, til butterdejen hæver op og bliver gylden.
Karamelsauce: Smelt sukkeret i en gryde. Tilsæt fløde, og rør godt.
Kanelskum: Pisk fløden til skum. Drys lidt kanel ovenpå.
Servering: Læg en skefuld karamelsauce på hver tallerken. Vend pæretærterne ud af formene med bunden opad oven på karamelsaucen. Servér med en stor skefuld kanelflødeskum.