Annemette løb med titlen "Danmarks bedste amatørbager" i gårsdagens finale i "Den Store Bagedyst". Her lavede hun et brag af en smuk bryllupskage og fantastiske petit fours med lakridstrøffelcreme og solbærtrøffel. Her får du opskriften på Annemettes lækre solbærtrøffel.
Solbærpuré
200 g solbær
50 g sukker
25 g vand
Solbærtrøffelcreme
125 g fløde
20 g glukosesirup
470 g hvid chokolade (Callebaut)
30 g mørk chokolade
100 g solbærpuré
2 tsk frysetørret solbærpulver
100 g smør, stuetemp.
Et nip salt
½ citron, saften
50 g solbærpulver til rulning
Marcipanbund
100 g marcipan
1 spsk flormelis
Chokoladeskiver
100 g mørk chokolade
Karamelpynt
100 g isomalt
10 g vand (eller 100 g flormelis)
Vaffelblomster
1 æg (vægt med skal= X)
X g flormelis
X g hvedemel
(Fx hvis 1 æg med skal vejer 50 g, skal du bruge 50 g flormelis og 50 g hvedemel)
Fremgangsmåde
Solbærpuré
Kog vand, solbær og sukker op.
Blend og sigt.
Stilles til side.
Solbærtrøffelcreme
Varm fløde og glukose op.
Bland chokoladen i.
Bland solbærpuré i.
Blendes eventuelt hvis der er klumper. Ved ca. 35 grader blandes smørret i sammen med solbærpulver, salt og citronsaft.
Bredes ud på tallerken og sættes i fryseren til den har sat sig og kan formes til kugler, der senere rulles i solbærpulver.
Marcipanbunde
Rul marcipanen ud i lidt flormelis til en tykkelse på ca. 3 mm.
Udstik bunde i ca. 3 cm diameter.
Bages ved 210 grader varmluft i ca. 3-4 min. Skal være let gyldne i kanten.
Vaffelblomster
Rør æg, flormelis og mel sammen.
Smør en kold bageplade med et tyndt lag smør og fordel en skefuld dej i et meget tyndt lag.
Bages ved 210 grader i ca. 2 min til den yderste del af kanten lige er gylden.
Tages ud af ovnen og små blomster (3-4 cm diameter) udstikkes som efterbages i skålformet silikoneform i ca. 2 min til let gylden. Køles af.
Chokoladeskiver
Temperér chokoladen og smør ud på bagepapir i et tyndt lag. Lige inden den størkner udstikkes små runde skiver med en udstikker.
Karamelpynt
Varm isomalt og vand op til 170 grader.
Hæld det ud på en bagemåtte i silikone og fold det indtil det er kølet lidt af og kan trækkes i lange tynde tråde.
Vikl det om et rør til spiraler, som efterfølgende klippes i stykker og anvendes som pynt.