1. Skær smørret i tern, og smuldr det i melet. Tilsæt sukker og æggeblommer, og saml dejen hurtigt med hænderne (kan også laves i foodprocessor). Læg dejen koldt i 1 time.
2. Creme: Pisk æggeblommer og sukker lyst og luftigt. Pisk mel og mælk i. Bring det langsomt i kog under piskning, og tag gryden af varmen, så snart cremen tykner. Køl den helt af. Rør/pisk ricottaen i. Hak chokoladen groft, og riv citronskallen fint. Vend begge dele forsigtigt i cremen, og smag den til med ca. 1 spsk. citronsaft.
3. Smør tærteformen godt, og drys let med mel. Rul dejen ud, og læg den i formen. Skær kanterne til, og hæld cremen i. Bag tærten i en 190° varm ovn ca. 45 minutter, til cremen får gyldne pletter.
4. Lad den køle helt af. Tag den ud af formen, og drys med flormelis og evt. revet citronskal lige før servering.
TIP: Brug en tærteform med løs bund, hvis du har det.
Til forret og hovedret til den perfekte italienske gæstemiddag anbefaler vi
Læs mere om: