Tarte tatin er en såkaldt upside-down kage. Dvs. du bager den med bunden i vejret, så toppen af kagen bliver dejligt blød og karamerlisert, og når tærten er færdigbagt vender du en ud på et fad.
Det kræver lidt snilde at få vendt tærten, uden den vælter på gulvet eller går i stykker, men mon ikke du hurtigt finder fidusen.
Når du bager tarte tatin, kræver det, at du har en pande, der kan tåle at gå i ovnen, da tærten skal bages i en pande.
Sådan laver du tarte tatin
Smelt sukkeret på en pande ved svag varme, og tilsæt smørret, når sukkermassen er gylden og skummende.
Tag af varmen og rør godt.
Skær æblerne i både og fordel dem i sukkermassen. Læg butterdejen over og skub den godt ned i kanten af panden hele vejen rundt.
Bag kagen midt i en 210 grader forvarmet ovn i 13-15 min., til butterdejen hæver flot op og bliver gylden.
Vend den varme tarte tatin ud på et stort fad. Drys med flormelis, og server med iskold creme fraiche.
Læs mere om: