Mad
28. januar 2016Estragonkylling med sennep og grøntsager
Lav hele retten i et stort fad, og lad ovnen passe aftensmaden for dig.Så bliver det ikke meget nemmere. Her får du opskriften på estragonkylling med sennep og grøntsager
Af: Christian Bitz
Food-styling: Marie Melchior, Foto: Line Falck
Estragonkylling med sennep og grøntsager til 4 personer
Tid: 20 minutter. Ovntid: 45 minutter DET SKAL DU BRUGE TIL ESTRAGONKYLLING800 g parteret kylling5 gulerødder250 g små kartofler3 porrer1 bundt frisk estragon4 spsk. dijonsennep1 spsk. tørret estragonsalt og friskkværnet peber3 spsk. olivenolie TIL SERVERING4 stilke bredbladet persilleevt. flagesalt og friskkværnet peber Som et godt alternativ til estragonkylling kan du også prøve thaikylling med cashewnødder - få opskriften herOpskrift - sådan laver du estragonkylling med sennep og grøntsager
1. Estragonkylling: Tænd ovnen på 200°. Skræl gulerødderne, og skær dem i halve. Skrub kartoflerne, og skær dem i kvarter. Skyl og rens porrerne, og skær dem i aflange stykker. Fordel gulerødder, kartofler og porrer i et stort ovnfast fad. Skyl og hak estragon, og drys det over grøntsagerne (gem lidt til pynt). Smør kyllingestykkerne med sennep, og fordel dem oven på grøntsagerne. Drys tørret estragon over kyllingestykkerne, og krydr med salt og peber. Dryp kyllingestykker og grøntsager med olie, og steg dem i ovnen i ca. 45 minutter, til grøntsagerne er møre, og kødet er gyldent og gennemstegt. 2. Servering: Skyl og nip persillen. Fordel grøntsager og kylling i skåle, drys med persille og estragon, og servér evt. flagesalt og peber til. TIP: Servér en helt enkel blandet grøn salat, dryppet med lidt olie og citronsaft, til kyllingen. Få indkøbslisten til hele ugen her
Mandag: Grøn vintersauté med sprød bresaola og croutoner - Få opskriften her
Onsdag: Stegte rødspættefileter med rødbedesalat og honning-skyr - Få opskriften her
Torsdag: Sellerisuppe med mandelmælk, perlespelt og persille - Få opskriften her