Var det noget med en nem omgang thai kylling? Nødder giver smag, fylde og knas – både i salte og søde retter. Her får du opskriften på thai-kylling med cashewnødder
4 personer
Tid i alt 20 min
THAI-KYLLING
2 små løg
2 forårsløg
400 g kyllingebrystfilet
3 spsk. jordnødde- eller solsikkeolie
80 g cashewnødder
3 fed hvidløg
2 spsk. tørrede chiliflager
SAUCE
2 tsk. sojasauce
2 spsk. teriyakisauce
2 spsk. fiskesauce
2 spsk. brun farin
2 spsk. vand
TIL SERVERING
kogte ris eller nudler
Sådan laver du thai-kylling med cashewnødder
Sauce: Rør alle ingredienserne sammen i en skål, og lad det stå lidt.
Thai-kylling med cashewnødder: Pil løg, og skær dem i kvarter. Rens forårsløg, og hak dem groft. Skær kyllingefilet i tynde skiver på langs.
Rist cashewnødder let gyldne i olie i en wok eller på en stor stegepande. Rør rundt i nødderne hele tiden. Tag dem op med en hulske, og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle. Lad olien blive i wokken.
Steg løg, presset hvidløg og chiliflager i wokken i ca. 2 minutter, til det dufter kraftigt af chili. Tilsæt kylling, og steg videre 4-5 minutter, til kødet er gennemstegt. Husk hele tiden at røre rundt, så varmen bliver jævnt fordelt. Vend cashewnødderne og saucen i wokretten. Tilsæt forårsløg, og tag wokken af varmen. Servér thai-kylling med cashewnødder med kogte ris eller nudler.