Crabcakes med chilimayonnaise
Foto: Columbus Leth
Crabcakes med chilimayonnaise
Citrongræs er en uundværlig ingrediens i det asiatiske køkken. Hvis du banker på stilken inden brug, afgiver den endnu mere smag.
INGREDIENSER250 g krabbekød fra dåse, f.eks. fra Glyngøre
1 æg
½ dl piskefløde
1 forårsløg
5 cm citrongræs
4 stilke frisk koriander
½ tsk. sød paprika
50 g hvedebrød
3 dl pankorasp (el. alm. rasp)
salt
solsikkeolie til stegning
CHILIMAYONNAISE2 dl god mayonnaise
1 tsk. tørrede chiliflager
1 tsk. paprika
TIL SERVERING8 små salatblade
frisk mynte
1 limefrugt
Opskrift - sådan laver du crabcakes med chilimayonnaise til 4 personer
1. Dryp krabbekødet fri for væde. Rør det sammen med æg og fløde. Rens forårsløget, og hak det fint. Pil de yderste blade af citrongræsset, skær top og bund af, og skær det midterste af stilken i tynde skiver. Hak korianderbladene fint. Rør forårsløg, citrongræs, korianderblade og paprika i krabbefarsen. Smuldr brødet, og rør det i farsen. Tilsæt ca. 1 dl rasp, til farsen er fast. Krydr med salt. Lad farsen hvile i 20 minutter i køleskabet.
2. Drys de sidste 2 dl rasp ud på en stor tallerken. Form farsen til små flade frikadeller, og vend dem i rasp. Steg dem i olie på en pande i ca. 3 minutter på hver side, til de er gyldne. Skru ned for varmen, og steg dem i yderligere 4 minutter, til de er færdige.
3. Chilimayonnaise: Rør mayonnaise sammen med chiliflager og paprika.
4. Servering: Anret crabcakes på salatblade, og pynt med mynte og limefrugt skåret i både. Servér med chilimayonnaise som dip.
Opskriften er en del af en komplet middag med smagfulde asiatiske retter, bestående af crabcakes, risnudelsalat med andebryst og kokosis med ananas-mango-puré. Få opskrifterne på hovedret og dessert her