1. Chorizo-crumble: Skær chorizoen i grove stykker, og blend dem til en fin masse i en minihakker. Steg massen i lidt olie på en pande, til den er sprød og har afgivet en masse fedtstof. Si det hele, og lad chorizo-crumblen dryppe af på et stykke fedtsugende papir.
2. Ærtepuré: Pil skalotteløget, og hak det fint. Steg det i smør på en pande i ca. 4 minutter. Tilsæt finthakket hvidløg, og steg videre i 1 minut. Hæld hønsebouillon ved, tilsæt ærter, og kog i ca. 3 minutter. Hæld det hele i en blender, og blend ærtemassen på høj hastighed i 2-3 minutter til en fin og glat puré. Smag til med salt og citronsaft, og hold den lun.
3. Kammuslinger: Bland vand og salt. Rens kammuslingerne, og læg dem i saltlagen i 10 minutter. Tag muslingerne op, og tør dem omhyggeligt i et viskestykke. Steg kammuslingerne på den ene side i olie på en glohed pande. Undlad at røre ved dem i 2 minutter. Vend dem, og steg dem 1 minut på den anden side. Læg kammuslingerne på fedtsugende papir, og krydr med salt.
4. Servering: Læg en skefuld ærtepuré på hver tallerken, og placér 3 kammuslinger i pureen. Drys med chorizo-crumble, dryp med et par dråber citronsaft, pynt med friske urter, og spis med et par skiver godt brød.
Læs mere om: