Tip: Du kan købe en kogt hummer hos fiskehandleren, så din hummersuppe ikke føles som så stort et projekt. Bestil den eventuelt i forvejen.
Der findes et hav af lækre forretter med fisk, men en god hummersuppe er med sin intense og pikante smag en af vores favoritter. Den er en fabelagtig nytårsforret, hvis det er det, man er på udkig efter – men den kan naturligvis nydes resten af året også. Det er i hvert fald intet problem for os!
Imponer gæsterne til en eksklusiv middag med den cremede hummersuppe, måske serveret i små fine kopper som her. Det giver bare lige dét ekstra strejf af luksus – og det bliver ikke mere fransk.
Er du i tvivl om, hvordan du koger din hummer? Så læs med her, hvor vi giver en trin-for-trin guide til, hvordan man bedst koger den sprællende krabat.
I dag omtaler vi bare den delikate franske forret som hummersuppe, men den kaldes også hummerbisque. Bisquen har en del år på bagen efterhånden. Du kan læse lidt om hummerbisquens historie nederst på siden.
En bisque er en pureret suppe lavet på skaldyr, hvor skaller og kød fra skaldyr steges og tilsættes urter, krydderier, cognac, hvidvin og fløde.
Det siges, at ordet ”bisque” opstod omkring Biscayabugten, som er en del af Atlanterhavet og ligger mellem Frankrigs vestkyst og Spaniens nordkyst. Her betegnede det fjerkræ- og skaldyrstuvning. I bugten er der rig mulighed for at fiske, hvilket har dannet grobund for en masse små fiskersamfund langs kysten, så det er meget nærliggende, at ordet ”bisque” er opstået her.
Op til 1600-tallet lavede man kun bisque på krebs, men siden er der blevet tilføjet andre skaldyr til listen over ingredienser, man kan tilberede bisque på – reje, krabbe, hummer og jomfruhummer.
Kilde: Den Store Danske
Skal du sammensætte en elegant menu, så du kan imponere dine gæster – eller vil du bare gerne forkæle venner og familie med en fuldendt fransk menu, så har vi retterne til dig. Du går sjældent galt i byen med en stor helstegt landkylling til hovedret. Gennemfør det franske tema med en smuk citrontærte med marengs på toppen, som har den perfekte søde og syrlige balance, der kendetegner en god citrontærte. De to retter passer perfekt til en forret som hummersuppe. Få opskrifterne herunder.
PRØV OGSÅ: Grydestegt landkylling med røsti og rosenkål
PRØV OGSÅ: Citrontærte med marengs
Kan du ikke få nok af den himmelske hummer? Prøv Timm Vladimirs grillede jomfruhummer med estragonmayonnaise, som du kan spise med en grøn salat eller hjemmebagt surdejsbrød.