Gratinerede æbler med gedeost

Foto: Bjørn Jakobsen
En sprød og frisk mellemret, med en lækker kombination af æbler, gedeost og mandler.
Gratinerede æbler med gedeost (Tid: 15 min.)
Lækker lille mellemret.
IngredienserFremgangsmåde2 æbler150 g fast gedeost
Olivenolie
Timian
100 g salat
Kværnet peber
20 g mandelflager
Skyl æblerne og skær dem i skiver på tværs.
Prik kernehuset ud og læg æbleskiverne på et bagepapir på en bageplade.
Skær gedeosten i skiver, læg dem på æblerne og dryp med olivenolie rørt med 1 spsk hakket timian.
Grill æblerne i ovnen i 5-8 minutter.
Skyl salaten, vend den i en skål med olivenolie og kværnet peber og fordel i 4 tallerkener.
Rist mandelflagerne gyldne på en tør pande i et par min.
Du kan evt. riste hele posen, så resten er klar til desserten.
Anret de gratinerede æbleskiver på salaten og drys med ristede mandelflager.
Gæstemenu med 4 retter til 4 for 400 kr.
Svampesuppe med
sprøde croutoner