Mad
7. februar 2011

Hakkebøffer med stuvet hvidkål

Ugens onsdagsopskrift er hakkebøffer med stuvet hvidkål. Få opskriften her
Af: Louisa Lorang
https://imgix.femina.dk/media/bc0817ed540841bc9ab1d90e82de8d2d.jpg

Foto: Anders Schønnemann

Hakkebøffer med stuvet hvidkål er en gammel dansk ret, ikke destromindre, så smager det ganske fantastisk, og det ville være syndt, hvis denne ret gik i glemmebøgerne. Derfor synes vi bestemt at du skal give dig i kast med at lave hakkebøffer og stuvet hvidkål!

Ingredienser til hakkebøffer med stuvet hvidkål

25 g smør
2 spsk. mel
3 dl mælk
revet muskatnød
½ lille hvidkål i tynde strimler
1 spsk. (øko)citronskal
2 spsk. citronsaft
2 håndfulde bredbladet persille, hakket

Endvidere til hakkebøffer med stuvet hvidkål:
400 g hakket oksekød
salt og peber
lidt olie til stegning

Tilbehør til hakkebøffer med stuvet hvidkål:
500 g ristede kartofler

Sådan laver du hakkebøffer med stuvet hvidkål:

Smelt smørret i en gryde, og pisk mel i. Tilsæt mælken, lidt ad gangen, mens du pisker. Du undgår nemmest klumper, hvis mælken er varm. Lad saucen simre i 10 minutter under omrøring. Smag til med salt og muskatnød, og tilsæt hvidkålen. Lad kålen simre i saucen i 5-10 minutter. Den må gerne have lidt bid. Smag til, og vend hakket persille i lige inden servering.
Form kødet til 4 små hakkebøffer. Krydr med salt og peber, og steg dem i lidt olie på en varm pande, til de er gennemstegte.
Servér hakkebøffer med stuvet kål og ristede kartofler.
Opskriften er til 2 personer

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

https://imgix.femina.dk/legacy/media/27a3abe7cfe04897ac189922af2e42ac.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/6ad625a7c2664bbd85e939c509e12c12.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/6b6bc2002ce14ee4b1822e6c69456cb3.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/1289c7e3cb4d4be2a70169c29c6ca3f1.jpg

Læs mere om:

Læs også