Hakkebøffer med stuvet hvidkål
Foto: Anders Schønnemann
Hakkebøffer med stuvet hvidkål er en gammel dansk ret, ikke destromindre, så smager det ganske fantastisk, og det ville være syndt, hvis denne ret gik i glemmebøgerne. Derfor synes vi bestemt at du skal give dig i kast med at lave hakkebøffer og stuvet hvidkål!
Ingredienser til hakkebøffer med stuvet hvidkål
25 g smør
2 spsk. mel
3 dl mælk
revet muskatnød
½ lille hvidkål i tynde strimler
1 spsk. (øko)citronskal
2 spsk. citronsaft
2 håndfulde bredbladet persille, hakket
Endvidere til hakkebøffer med stuvet hvidkål:
400 g hakket oksekød
salt og peber
lidt olie til stegning
Tilbehør til hakkebøffer med stuvet hvidkål:
500 g ristede kartofler
Sådan laver du hakkebøffer med stuvet hvidkål:
Smelt smørret i en gryde, og pisk mel i. Tilsæt mælken, lidt ad gangen, mens du pisker. Du undgår nemmest klumper, hvis mælken er varm. Lad saucen simre i 10 minutter under omrøring. Smag til med salt og muskatnød, og tilsæt hvidkålen. Lad kålen simre i saucen i 5-10 minutter. Den må gerne have lidt bid. Smag til, og vend hakket persille i lige inden servering.
Form kødet til 4 små hakkebøffer. Krydr med salt og peber, og steg dem i lidt olie på en varm pande, til de er gennemstegte.
Servér hakkebøffer med stuvet kål og ristede kartofler.
Opskriften er til 2 personer
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER