Så simpelt og så godt! Det er både nemt og utrolig lækkert at lave tomatsuppe fra bunden. Her får du opskriften på tomatsuppe og ostebrødsstave med pesto
30 min4 personer
Tid i alt 55 min
DET SKAL DU BRUGE
1 kg cherrytomater
1 håndfuld frisk basilikum
2 fed hvidløg
1 løg
3 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber
2 spsk. balsamicoeddike
3 dl grøntsagsbouillon
70 g koncentreret tomatpuré
OSTEBRØDSSTAVE MED PESTO
4 skiver godt brød
4 spsk. grøn pesto
125 g bøffelmozzarella
TIL SERVERING
cremefraiche 18 %
friskkværnet peber
Opskrift - sådan laver du tomatsuppe og ostebrødsstave med pesto
Tænd ovnen på 200° varmluft. Skyl og halvér tomaterne, og hak basilikum groft. Pil og pres hvidløg. Pil løget, og hak det fint. Fordel det hele i en bradepande, og vend det med olie, salt og peber. Sæt bradepanden i ovnen i 20 minutter. Tag den ud, hæld balsamico over, og vend rundt, inden den sættes i ovnen i yderligere 10 minutter.
OSTEBRØDSSTAVE MED PESTO: Smør brødskiverne med pesto. Skær dem i stave, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Afdryp og riv mozzarellaen i mindre stykker, og fordel dem over stavene. Bag dem på en anden rist end tomatblandingen i ovnen i 10 minutter, til osten er smeltet og let gylden.
Hæld bradepandens indhold i en blender sammen med kogende grøntsagsbouillon og tomatpuré. Blend til en cremet konsistens, og smag suppen til.
SERVERING: Anret suppen i tallerkener, top med cremefraiche, krydr med peber, og servér ostebrødsstave til.