Blomkål og champignon er et skønt match og smager ekstra godt, når det ristes. Prøv denne sunde vintertærte med sprød fuldkornsbund. Her får du opskriften på blomkålstærte med champignon
40 min4 personer
Tid i alt 1 t og 0 min
DET SKAL DU BRUGE
1 lille blomkål
250 g brune champignoner
1 løg
1 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber
5 æg
1 dl sødmælk
1 håndfuld frisk timian
25 g parmesan
TÆRTEBUND
250 g havregryn
1 tsk. salt
1 æg
1 æggehvide
½ dl olivenolie
½ dl vand
1 tærteform
Blomkålstærte med champignon
Tænd ovnen på 220°. Del blomkål i små buketter, og skær dem i skiver. Rens champignoner, og skær dem i skiver. Pil løget, og skær det i skiver.
Fordel blomkål, champignoner og løg på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend med olie, drys med salt, og sæt bagepladen i ovnen i ca. 25 minutter, til grøntsagerne er flot gyldne.
Tærtebund: Blend havregryn til helt fint mel i en foodprocessor. Tilsæt salt, æg, æggehvide og olie, og kør maskinen igen, til du får en smuldret dej.
Tilsæt gradvist vand, indtil dejen hænger sammen og er smidig og blød.
Rul dejen ud med en kagerulle mellem 2 ark bagepapir; flyt den forsigtigt over i den smurte tærteform, og tryk den på plads.
Prik huller i tærtebunden med en gaffel, og forbag den i den 220° varme ovn i 10 minutter. Pisk æg sammen med mælk, salt, peber og 1 spsk. finthakket timian.
Fordel bagte grøntsager og svampe på tærtebunden, og hæld æggemassen over. Drys med parmesan, og sæt tærten i ovnen igen i ca. 15 minutter, indtil æggemassen er fast.