Laks i rød karry
Foto: Anders Schønnemann
Laks i rød karry til 2 personer (30 min)
Tilberedningstiden afhænger af, om du serverer nudler eller ris til retten.
INGREDIENSER
lidt olie til stegning
1-2 rød karrypasta, f.eks. fra Blue Dragon
1 ds. kokosmælk (400 ml)
saft af 1 lime
1-2 spsk. fiskesauce
1 tsk. sukker
LAKS
300 g laks uden skind og ben
lidt mel
lidt olie til stegning
GRØNT
lidt olie til stegning
2 gulerødder i skrå skiver
½ bundt forårsløg, snittede
100 g sukkerærter
1 peberfrugt i strimler
½ tsk. sukker
1 tsk. fiskesauce
TILBEHØR
kogte ris eller nudler
Opskrift - sådan laver du laks i rød karry
1. Varm olien i en kasserolle, og steg karrypastaen. Tilsæt kokosmælk; lad det koge op, og smag til med limesaft, fiskesauce og sukker. Lad saucen stå og småkoge i 10-15 minutter.
2. Del laksen i 4 lige store stykker. Vend den i mel, og steg den gylden og akkurat gennemstegt i olie på en varm pande.
3. Varm en wok, til den ryger. Tilsæt olie, og steg grøntsagerne i den varme wok. Start med gulerødderne, der skal have ca. 1 minut, tilsæt derefter resten af grøntsagerne, og giv dem yderligere 1 minut. De skal stadig være meget sprøde. Tilsæt sukker og fiskesauce, og anret grøntsagerne i dybe tallerkener. Anret laksen ovenpå; overhæld med karrysauce, og pynt med fintsnittet forårsløg. Servér straks, evt. med kogte ris eller nudler.
TIP: Du kan sagtens bruge en anden fisk til retten, f.eks. sej, torsk eller kuller.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
MANDAG: Pasta med persille og ansjoser - Få opskriften her
TIRSDAG: Oksekød og grønne bønner i rød karry - Få opskriften her
ONSDAG: Stegte nudler med svinekød - Få opskriften her
FREDAG: Citronkylling i fad med ansjoser