Mad
31. oktober 2013

Laks i rød karry

Ugens torsdagsopskrift er laks i rød karry. Få opskriften her
Af: Louisa Lorang
https://imgix.femina.dk/storage_1/media/1344-mad-torsdag.jpg

Foto: Anders Schønnemann

Laks i rød karry til 2 personer (30 min)

Tilberedningstiden afhænger af, om du serverer nudler eller ris til retten.

INGREDIENSER
lidt olie til stegning
1-2 rød karrypasta, f.eks. fra Blue Dragon
1 ds. kokosmælk (400 ml)
saft af 1 lime
1-2 spsk. fiskesauce
1 tsk. sukker

LAKS
300 g laks uden skind og ben
lidt mel
lidt olie til stegning

GRØNT
lidt olie til stegning
2 gulerødder i skrå skiver
½ bundt forårsløg, snittede
100 g sukkerærter
1 peberfrugt i strimler
½ tsk. sukker
1 tsk. fiskesauce

TILBEHØR
kogte ris eller nudler

Opskrift - sådan laver du laks i rød karry

1. Varm olien i en kasserolle, og steg karrypastaen. Tilsæt kokosmælk; lad det koge op, og smag til med limesaft, fiskesauce og sukker. Lad saucen stå og småkoge i 10-15 minutter.

2. Del laksen i 4 lige store stykker. Vend den i mel, og steg den gylden og akkurat gennemstegt i olie på en varm pande.

3. Varm en wok, til den ryger. Tilsæt olie, og steg grøntsagerne i den varme wok. Start med gulerødderne, der skal have ca. 1 minut, tilsæt derefter resten af grøntsagerne, og giv dem yderligere 1 minut. De skal stadig være meget sprøde. Tilsæt sukker og fiskesauce, og anret grøntsagerne i dybe tallerkener. Anret laksen ovenpå; overhæld med karrysauce, og pynt med fintsnittet forårsløg. Servér straks, evt. med kogte ris eller nudler.

TIP: Du kan sagtens bruge en anden fisk til retten, f.eks. sej, torsk eller kuller.

Læs også