Stegte nudler med svinekød
Foto: Anders Schønnemann
Stegte nudler med svinekød til 2 personer (20 min)
Jeg elsker stegte nudler. Her er de med svinekød, men retten er også skøn med oksekød eller kylling – eller endda uden kød!
INGREDIENSER
200 g nudler, gerne brede risnudler
300 g svinekød i strimler
lidt olie til stegning
400 g østershatte i mindre stykker
lidt olie til stegning
2 fed hvidløg, hakkede
½ dl soja (måske lidt mere)
2 tsk. sukker
2 gulerødder, groftrevne
2 æg, sammenpiskede
1 dl peanuts
½ bundt forårsløg, snittede
lidt hakket koriander
TILBEHØR
limebåde
evt. sød chilisauce
Opskrift - sådan laver du stegte nudler med svinekød
1. Kom nudlerne i kogende vand, og giv dem et kort opkog. De skal være ret meget al dente. Brun kødet i lidt olie på en varm pande. Krydr med en smule salt, og tag det af panden.
2. Skær den nederste, træede ende af østershattene; kassér den, og steg svampene gyldne. Tilsæt hvidløget. Tilsæt soja, sukker, kød og gulerødder, og steg i yderligere 1 minuts tid. Skub det hele over i den ene side af panden, og tilsæt pisket æg i den anden side. Lad det stege næsten til røræg. Tilsæt nudler, og vend det hele sammen. Steg igen i et par minutter. Vend peanuts og forårsløg i, og servér straks med lidt koriander på toppen og med limebåde og evt. sød chilisauce til.
TIP: Køb gode tørrede risnudler i dit asiatiske supermarked, eller prøv tynde risnudler fra Go-Tan, som er til at få i almindelige supermarkeder.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
MANDAG: Pasta med persille og ansjoser - Få opskriften her
TIRSDAG: Oksekød og grønne bønner i rød karry - Få opskriften her