Mad
21. september 2017Lasagne med ricottasauce
Min lasagne er fyldt med skjulte grøntsager og en lækker ricottasauce, der er et nemt alternativ til den klassiske mornaysauce. Her får du opskriften på lasagne med ricottasauce
Af: Emma Martiny
Foto: Nina Malling,skovdalnordic.com
Lasagne med ricottasauce
Tid: 45 minutter. Ovntid: 40 minutter Antal personer: 4 DET SKAL DU BRUGE 400 g hakket oksekød 2 store løg 3 fed hvidløg 75 g bacon 1 squash 4 gulerødder 1 spsk. tørret oregano 1 spsk. tørret basilikum salt og friskkværnet peber 2 dåser hakkede tomater 140 g tomatpuré 2 spsk. rødvinseddike 1 pakke lasagneplader 2 kugler frisk mozzarella (250 g) RICOTTASAUCE 250 g ricotta 1½ dl mælk 50 g friskrevet parmesan 1 tsk. friskrevet muskatnød
PRØV OGSÅ: Ande-lasagne med pecorino
Opskrift -sådan laver du lasagne med ricottacreme
1. Tag kødet ud af køleskabet. Hak og pil løg. Pil og pres hvidløg. Skær bacon i små tern. Steg det sammen i en gryde, indtil løgene er klare. Skyl og riv squash groft. Skræl gulerødderne, og riv dem groft. Tilsæt begge dele, og steg, indtil grøntsagerne falder lidt sammen. Tilsæt oksekød, oregano, timian, salt og peber, og lad det stege, indtil oksekødet er brunet. Hæld hakkede tomater og tomatpuré i gryden, rør rundt, og læg låg på. Lad kødsaucen simre i mindst 30 minutter, inden du smager til med rødvinseddike, salt og peber. 2. RICOTTASAUCE: Rør ricotta, mælk, friskrevet parmesan, fintrevet muskatnød, salt og peber sammen i en skål. 3. Tænd ovnen på 175°. Fordel kødsaucen i bunden af et stort ovnfast fad, og fordel det første lag lasagneplader over saucen. Top med ricottacreme, og gentag rækkefølgen – kødsauce, plader, ricottacreme – indtil du når det øverste lag. Top til sidst lasagnen med et lag plader, resten af ricottasaucen og mozzarellaost revet i mindre stykker. Bag lasagnen i ovnen i ca. 40 minutter. Servér eksempelvis med grove tern af agurk og oliven vendt i en smule citronsaft, olivenolie, salt og peber.Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Fuldkornstærte med rødbede og feta – Få opskriften her
Tirsdag: Nudelsalat med peanutbuttersauce og kokos-tigerrejer – Få opskriften her