Mad
8. februar 2018Nudelsalat med okseskiver og spicy dressing
En frisk og spicy nudelsalat smager blændende med oksekød. Du kan også bruge kylling eller tigerrejer. Her får du opskriften på nudelsalat med okseskiver og spicy dressing
Af: Emma Martiny
Foto: Nina Malling
Nudelsalat med okseskiver og spicy dressing
Tid: 35 minutter Antal: 4 personer DET SKAL DU BRUGE 4 oksebøffer lidt olivenolie til stegning 2 modne avocadoer 1 bundt koriander 200 g nudler ½ hvidkål 4 gulerødder 200 g edamamebønner uden bælg, fra frost DRESSING ½ cm frisk ingefær 2-3 fed hvidløg 2 spsk. honning ½ dl sojasauce ½ dl sesam eller olivenolie saft af ½ limefrugt 1 tsk. sambal oelek PRØV OGSÅ: Nudelsalat med kyllingespyd
Opskrift - sådan laver du nudelsalat med okseskiver og spicy dressing
1. DRESSING: Skræl og riv ingefær, og pil og riv hvidløg. Rør det sammen med de øvrige ingredienser til dressingen. 2. Kog nudler efter anvisningen på pakken, og skyl dem i koldt vand, så de ikke klistrer sammen. Snit hvidkål i lange, smalle strimler. Skræl og skær gulerødder i tynde stave. Hæld kogende vand over edamamebønnerne i en skål, så de tør op. Bland hvidkål, gulerødder, edamamebønner og nudler i en skål. Vend dressingen i. Steg bøfferne i olie på en pande i ca. 3 minutter på hver side. Skær dem i tynde skiver. Flæk avocadoerne, fjern stenen, og skær avocadokødet i skiver. Hak koriander groft. Fordel bøfskiver, avocado og koriander oven på nudelsalaten, og servér straks. Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Dhal med kokos og aubergine – få opskriften her
Tirsdag: Tomatsuppe med oksekødboller og croutoner – få opskriften her
Onsdag: Æggewraps med laks og avocado – få opskriften her
Torsdag: Rugbrødssandwich med hønsesalat – få opskriften her