Mad
14. december 2017

Julekrydrede frikadeller og fennikelslaw

Krydrede frikadeller smager herligt og gÄr fantastisk til frisk slaw. Her fÄr du opskriften pÄ julekrydrede frikadeller og fennikelslaw
Af: Emma Martiny
frikadeller

Foto: Nina Malling

Julekrydrede frikadeller og fennikelslaw

Tid: 40 minutter Antal personer: 4 DET SKAL DU BRUGE 500 g hakket kalve- og svinekĂžd 1 lĂžg 1 ĂŠg 1 dl finvalsede havregryn 1 dl mĂŠlk 1 tsk. revet muskatnĂžd œ tsk. allehĂ„nde œ tsk. stĂždt ingefĂŠr salt og friskkvĂŠrnet peber smĂžr til stegning
TILBEHØR 500 g smÄ kartofler
FENNIKELSLAW 2 fennikler œ hvidkĂ„l 2 usprĂžjtede appelsiner 3 spsk. olivenolie saft af œ citron 1 tsk. honning 1 tsk. dijonsennep salt og friskkvĂŠrnet peber 50 g mandler PRØV OGSÅ: Lakse-frikadeller med estragon

Opskrift - sÄdan laver du julekrydrede frikadeller og fennikelslaw

1. LÊg kÞdet i en skÄl. Pil og riv lÞget, og rÞr det i kÞdet sammen med lÞg, Êg, havregryn, mÊlk og krydderier. Stil farsen pÄ kÞl i 30 minutter. 2. TILBEHØR: Skrub kartoflerne, og kog dem i ca. 15 minutter, til de er mÞre. 3. FENNIKELSLAW: Rens og snit fennikler og hvidkÄl. RÞr fintrevet appelsinskal sammen med olie, citronsaft, honning, sennep, salt og peber. Vend dressingen sammen med fennikel og hvidkÄl. SkÊr appelsinkÞdet i mindre stykker, og bland det i salaten. Rist og hak mandlerne, og drys dem over salaten. 4. Form farsen til frikadeller, og steg dem i smÞr pÄ en pande. Servér med kogte kartofler og fennikelslaw.

FĂ„ indkĂžbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Pizza med rÞdbede, sprÞd grÞnkÄl og feta - FÄ opskriften her

Tirsdag: AndelÄr med ristet rosenkÄlssalat - FÄ opskriften her

Onsdag: Marokkansk grĂžntsagsgryde - FĂ„ opskriften her

Fredag: Kulmule med gnocchi og ristet blomkÄl - FÄ opskriften her

LÊs ogsÄ

Bliv medlem af femina+

Du skal vÊre medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrÊnset adgang til alt indhold.