Kaffekugler med tørrede hindbær
(32 kugler – 3 kugler pr. portion) DET SKAL DU BRUGE 10 store dadler uden sten 1 dl rosiner 4 espresso-shot (eller 4 tsk. pulverkaffe + 1 dl kogende vand) 1 banan 1 spsk. rom-essens 1 dl mandler 1 dl hasselnødder 1 dl valnødder 1 dl kokosmel 2 spsk. kakaopulver 2 tsk. kanel 12 g frysetørrede hindbær (ca. 1 dl) PRØV OGSÅ: Skift det lækre kaffekugler ud med en skøn og sund chokolademousse Opskrift - sådan laver du kaffekugler med tørrede hindbær
1. Kog dadler og rosiner i kaffen i en gryde i ca. 10 minutter på medium varme, til de bliver helt bløde, og kaffen er kogt ind – det skal gerne blive en tyk, blød masse. Tilsæt eventuelt lidt vand, hvis kaffen er væk, inden de tørrede frugter er udkogt. Sluk for varmen. Mos bananen, og rør den i gryden sammen med rom-essens (brug gerne en stavblender, så du får en blød, fin masse). Kør mandler og nødder i foodprocessoren, eller hak dem fint med en kniv. Bland kokosmel, kakaopulver og kanel sammen med nødderne. Bland de tørre og våde ingredienser sammen, og stil gerne massen på køl i 20 minutter i køleskabet, så er det nemmere at arbejde med. 2. Rul små kugler på ca. 2-3 cm i diameter af massen, og rul efterfølgende hver kugle i frysetørrede hindbær. Stil kuglerne på køl, til de skal spises, og frys de andre ned, hvis du ikke skal servere dem med det samme. Du kan eventuelt fryse dem ned tre ad gangen, så du kan tage en portion aftensnack ud af fryseren.
Energi pr. portion – 153 kcal
Protein – 3,4 g
Kulhydrat – 14 g
Fedt – 9,5 g
Kostfibre – 1,9 g
PRØV OGSÅ: Gulerodskage uden mel og sukker