Mad
18. februar 2016Kalvefilet med hel ovnbagt knoldselleri og urtecreme
Når sellerien bages i hel figur, bliver den så mør, at du kan skrabe det fløjlsbløde kød ud med en ske. Her får du opskriften på kalvefilet med hel ovnbagt knoldselleri og urtecreme
Af: Marie Melchior
Foto: Line Falck
Stegt kalvefilet med hel ovnbagt knoldselleri og urtecreme til 4 personer
Tid: 20 minutter. Ovntid: 1½ time
DET SKAL DU BRUGE TIL KALVEFILET MED OVNBAGT KNOLDSELLERI OG URTECREME 800 g kalvefilet 1 spsk. olivenolie 1 spsk. Provencekrydderi (herbes de Provence) salt og friskkværnet peber HEL OVNBAGT KNOLDSELLERI 1 knoldselleri 3 spsk. olivenolie 3 spsk. friskhakket citrontimian salt og friskkværnet peber URTECREME 2 dl cremefraiche 18 % 2 spsk. olivenolie 1 spsk. dijonsennep 1 spsk. honning 1 spsk. Provencekrydderi (herbes de Provence) salt og friskkværnet peber TILBEHØR evt. grøn salat PRØV OGSÅ: Vild med kalvefilet? Så vil du sikkert også kunne lide kalvecuvette med couscoussalat. Få opskriften herOpskrift - sådan laver du stegt kalvefilet med hel ovnbagt knoldselleri og urtecreme
1. Hel ovnbagt knoldselleri: Tænd ovnen på 200°. Skrub sellerien, til den er ren. Sæt den på et stykke bagepapir, og dryp med olie. Krydr sellerien med citrontimian, salt og peber. Pak bagepapiret sammen omkring sellerien, og pak den herefter ind i alufolie. Bag sellerien mør i ovnen i 1½ time. 2. Kalvefilet: Læg kalvefileten i et ovnfast fad. Dryp med olie, og krydr med Provencekrydderi, salt og peber. Sæt kalvefileten i ovnen, når sellerien har stået i ovnen i 50 minutter. Lad kalvefileten stege i 25 minutter i ovnen. Tag den ud af ovnen, og lad den hvile i 15 minutter, til sellerien også er færdigbagt. 3. Urtecreme: Rør cremefraiche sammen med olie, sennep, honning og Provencekrydderi. Smag til med salt og peber. 4. Servering: Skær kalvefileten i tynde skiver, og servér med ovnbagt selleri, urtecreme og evt. en grøn salat.Få indkøbslisten til hele uge her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Brændende kærlighed med kartoffel-broccoli-mos - Få opskriften her
Tirsdag: Hakkebøf med bønnesalat og bagte kartofler - Få opskriften her
Onsdag: Kartoffel-porre-suppe og sprøde ostebrød med æble - Få opskriften her
Torsdag: Torskeloin med estragonsauce, spinat og ris - Få opskriften her