
Københavnsk slagter laver fastelavnsbolle med pølsefars og kyllingelår: “Vi prøver ikke på at træde nogen over tæerne”

Foto: TorvehallerneKBH
Fastelavnsbollesæsonen er i fuld sving i Danmark, og den er kun blevet vildere i år.
Fastelavnsbollen har forvandlet sig til bagværkets svar på en Lady Gaga. Man ved efterhånden aldrig, hvilket vildt outfit den dukker op i, men vi køber den uanset.
Tilsyneladende også, når den dukker op iklædt slagterkød. For det er tilfældet hos en ny type fastelavnsbolle, der så småt er ved at gøre indtog. Der er tale om ‘slagterlavnsbollen’, der blandt andet sælges i Torvehallerne. Og ja, som navnet antyder, er den smækfyldt med slagterkød.
Lyder det mærkeligt? Nok, ja. Men ifølge slagtermester Stephan Garljaardt, der sælger bollen hos Cleaver’s Meat Market i Torvehallerne, er bollen et friskt pust.
“Det er inspirerende at komme med et nyt take på fastelavnsbollen. Der er jo ikke så mange kødalternativer ellers. I stedet for creme indeholder den bare kyllingelår, hjemmelavet grisefars, pancetta og salvie,” fortæller han.
Ifølge Stephan Garljaardt har slagteren solgt bollen i flere år. Kunderne spiser dem typisk som eftermiddagssnack eller som aftensmad med sovs og kartofler. Hvad angår navnet ‘slagterlavnsbolle’, fortæller Stephan Garljaardt, at det bare er for sjov.
“Vi synes, det er et skægt ordspil. I stedet for en kat i tønden, har vi en kylling i bollen”.
Nogen ville måske sige, at der er tærsket meget langhalm på fastelavnsbollen – og at ‘slagterlavnsbollen’ er endnu et forsøg på at kapitalisere på konceptet….
“For os er det ikke et nyt koncept. Vi kunne jo også have kaldt den “kyllingebolle med pølsefars og salvie på toppen”, men det lyder jo ikke særlig godt. Fra en slagters synspunkt er det jo en ret klassisk blanding af ingredienser. I sidste ende er det bare os, der syntes, det var en sjov idé. Vi prøver ikke på at træde nogen over tæerne”, fortæller han.
Bor du ikke i København, er der mulighed for at prøve slagterlavnsbollen hos andre slagtere rundt omkring Danmark. Bon appetit.
