OSTESAUCE 1 løg 1 spsk. smør til stegning ½ dl hvidvinseddike 3 dl piskefløde 100 g blå ost salt og friskkværnet peber
PASTA-BROCCOLI-SALAT 250 g pastapenne 500 g broccoli
TIL SERVERING 1 bundt purløg
PRØV OGSÅ: Koteletter i fad med æbler og rødbeder Opskrift - sådan laver du koteletter med pasta-broccoli-salat i ostesauce
1. OSTESAUCE: Pil og hak løget, og steg det i smør i en gryde, til det er klart. Tilsæt eddike, og lad det koge næsten helt ind. Hæld fløde ved, skru lidt ned for blusset, og lad saucen simre, til den tykner en smule. Skær osten i mindre stykker; vend den i saucen, og rør, indtil osten er smeltet. Smag saucen til med salt og peber. 2. PASTA-BROCCOLI-SALAT: Kog pastaen efter anvisningen på pakken. Skyl broccolien, og del den i små buketter. Lad dem koge med i gryden med pasta i de sidste 4-5 minutter. 3. Krydr koteletterne med salt og peber, og steg dem i olie på en pande ved moderat varme i 5-6 minutter. 4. SERVERING: Vend den friskkogte, afdryppede pasta og broccoli sammen med ostesaucen. Anret det på tallerkener sammen med koteletterne, og drys med hakket purløg.
TIP: Ikke så vild med blå ost? Så brug en mildere ost i saucen, f.eks. cheddar.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Nudelsuppe med kylling, selleri og ingefær – Få opskriften her
Tirsdag: Sprødstegt fisk med rodfrugtfritter og sauce tatare – Få opskriften her
Onsdag: Quinoa-risotto med butternutsquash, svampe og parmesan – Få opskriften her
Fredag: Côte de boeuf med hvidløgskartofler og grillet julesalat – Få opskriften her