Mad
31. oktober 2011

Lav din egen konfekt - 3 lækre opskrifter

Ingen jul uden konfekt - og den skal selvfølgelig være af den hjemmelavede slags. Uhm...Her får du 3 gode opskrifter
Af: Susanne Palmqvist
Tre lækre slags konfekt

Foto: Anders Schønnemann

Konfekt gange tre

Nedenfor får du de skønneste opskrifter på den lækreste konfekt, du kan lave i den søde juletid

CHOKOSKALLER MED NØDDEPRALINE

https://imgix.femina.dk/kokosskaller.jpg
De små chokoladeskaller kan købes færdige og får din konfekt til at se meget professionel ud. Fyld dem med en god trøffelmasse smagt til med sprøde nødder.

CHOKOSKALLER MED NØDDEPRALINE

(20 stk.)

DET SKAL DU BRUGE
20 mørke chokoladeskaller
50 g lys chokolade
50 g blød nougat
100 g mørk chokolade
1¼ dl piskefløde
1-2 spsk. cognac eller whisky
2 spsk. ristede hasselnøddekerner/nøddekrokant

SÅDAN GØR DU
Varm fløden op i en lille gryde. Hak al chokoladen fint, og rør den i.
Skær nougaten i terninger, og rør den i til sidst.
Vend cognac og nøddekrokant i. Fyld massen i chokoladeskallerne, når den er afkølet, men ikke begyndt at stivne.
Stil dem et køligt sted. Pynt med en hel nød, nøddekrokant eller en chokolademokkabønne.
Rester af nøddemassen kan trilles til kugler og vendes i kakao eller nøddekrokant. Skal opbevares køligt.
De små chokoladeskaller kan købes færdige og får din konfekt til at se meget professionel ud.
Fyld dem med en god trøffelmasse smagt til med sprøde nødder.

CITRUSMARCIPAN

https://imgix.femina.dk/legacy/media/5895e492c39a4ced972dca23e9480ed5.jpg

Er du til det helt enkle, så lav disse skønne gule stykker konfekt med smag af appelsin og citron. De kræver ikke meget pynt, kun et jomfrueligt hvidt drys af flormelis.

CITRUSMARCIPAN
(ca. 25 stk.)

DET SKAL DU BRUGE
200 g god marcipan
2 spsk. syltet appelsin- eller pomeransskal
1 spsk. syltet citronskal
fintrevet skal af 1 lille økologisk appelsin
1-2 spsk. fast (dansk) honning
flormelis

PYNT
evt. pistacienødder eller lidt syltet citrusskal

SÅDAN GØR DU
Hak al den syltede skal ret fint. Ælt den i marcipanen sammen med revet skal og honning, til konsistensen er god.
Rul eller tryk massen ud i en firkant, ca. 2 cm tyk.
Skær den i passende firkantede stykker. Sigt flormelis ud over, og pynt efter behag.
Opbevar konfekten køligt.

DADDELGUF

https://imgix.femina.dk/legacy/media/af982856c5e34a77b951bdd6aee514f6.jpg

Går du efter naturlig og (lidt mere) sund konfekt, kan du bruge de store luksusdadler. Når de hakkes, får de nærmest konsistens som marcipan, og de er naturligt ret søde i sig selv. Ælt lidt kokos i, og smag evt. til med lidt god mørk chokolade. Meget enkel og skøn konfekt.

DADDELGUF
(ca. 40 stk.)

DET SKAL DU BRUGE
10-12 store friske californiske dadler
50 g smeltet mørk chokolade (60-70 %)
1-1½ dl kokosmel (gerne økologisk)
+ kokos til pynt

SÅDAN GØR DU
Tag stenen ud af dadlerne. Hak dem ret fint (gerne i foodprocessor).
Smelt chokoladen, og bland den i sammen med kokosmel, til konsistensen er god og lidt klistret.
De stivner lidt mere, når chokoladen bliver kold.
Tril massen til kugler eller lange tynde stænger.
Skær dem i passende stykker, og tril dem i kokos, mens de er fugtige. Opbevar dem tørt og køligt.

Brug for mere inspiration til julens konfekt? Prøv denne opskrift på skøn julekonfekt

Læs mere om:

Læs også