KØDBOLLER 400 g hakket kyllingekød 1 æg 50 g friskrevet parmesan 1½ tsk. salt friskkværnet peber 30 g pinjekerner 1 håndfuld bredbladet persille
TIL SERVERING 1 håndfuld bredbladet persille 25 g friskrevet parmesan 30 g pinjekerner groft brød
PRØV OGSÅ: Skift linsegryde med en skøn orange linsesuppe Opskrift - sådan laver du linsegryde med bagt aubergine og kyllingekødboller
1. KØDBOLLER: Rør en fars af kyllingekød, æg, parmesan, salt og peber. Rist pinjekernerne på en tør pande, og hak dem groft. Hak persillen fint. Rør begge dele i farsen, og stil den på køl i 30 minutter. 2. Tænd ovnen på 175°. Skær auberginen i skiver, og fordel på en bageplade beklædt med bagepapir. Dryp olie over, og bag skiverne i ca. 20 minutter, indtil de er gyldne og møre. Pil løgene, og hak dem fint. Pil og pres hvidløg. Steg løg og hvidløg i olie i en gryde, og tilsæt oregano og basilikum. Hæld cherrytomater, tomatpuré og bouillon i, og lad det simre. 3. KØDBOLLER, FORTSAT: Form små kødboller af farsen, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Steg kødbollerne i ovnen i 15 minutter, indtil de er gennemstegte og gyldne. 4. SERVERING: Bland grofthakket persille, groftrevet parmesan og ristede pinjekerner til drys i en skål. Hæld vandet fra linserne, og kom dem i gryden sammen med bagte aubergineskiver og skyllet spinat. Varm retten igennem, tilsæt kyllingekødboller, og servér med groft brød og drys.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Falaffelbøffer med couscoussalat og yoghurtdip – Få opskriften her
Onsdag: Grillet laks med polenta og jordbærsalsa – Få opskriften her
Torsdag: Risotto med squash, asparges og citron – Få opskriften her
Fredag: Oksekødslasagne med polentaplader – Få opskriften her