Når polentagrød afkøles, stivner den, så den kan skæres ud og ristes sprød. Kog gerne grøden om morgenen eller aftenen før, så maden kan komme hurtigt på bordet. Her får du opskriften på grillet laks med polenta og jordbærsalsa
4 personer
Tid i alt 40 min
DET SKAL DU BRUGE
4 laksefileter
salt og friskkværnet peber
1 bundt grønne asparges
olivenolie
½ bøtte ærteskud
GRILLET POLENTA
1¼ l vand
250 g polenta (majsgryn)
1 dl friskrevet parmesan
salt og friskkværnet peber
JORDBÆRSALSA
200 g friske jordbær
1 lille rødløg
1 håndfuld basilikum
2 spsk. balsamicoeddike
1 spsk. olivenolie
1 tsk. honning
salt og friskkværnet peber
Grillet laks med polenta
GRILLET POLENTA: Bring vandet i kog, og hæld polentagryn i, mens du pisker. Lad det koge i ca. 15 minutter under låg, indtil grøden bliver sej og cremet. Tilsæt parmesan, og smag til med salt. Hæld polentaen i et fad, og stil den på køl i mindst 3 timer, så den stivner.
JORDBÆRSALSA: Skyl jordbærrene, og skær dem i små tern. Pil rødløg, og hak det fint. Hak basilikum fint. Bland jordbær, rødløg og basilikum i en skål, og hæld balsamico, olie og honning over. Vend rundt, og smag til med salt og peber.
GRILLET POLENTA, FORTSAT: Skær polentaen ud i trekanter. Pensl stykkerne med olie, krydr med salt og peber, og steg dem på en (grill)pande i ca. 10 minutter på hver side.
Krydr laksefileterne med salt og peber, og steg dem på en (grill)pande i ca. 4 minutter på hver side. Skyl asparges, og knæk den tørre ende af. Pensl aspargesene med olie, og steg dem i 2-3 minutter på en (grill)pande. Pynt laks og asparges med ærteskud, og servér med grillet polenta og jordbærsalsa.