Mad
23. november 2017Marokkansk pizza
En lidt anderledes pizza der smager helt fantastisk. Her får du opskriften på marokkansk pizza
Af: Emma Martiny
Foto: Nina Malling, skovdalnordic.com
Marokkansk pizza
Tid: 30 minutter. Hævetid: 1 time. Ovntid: 20 minutter Antal personer: 4 DET SKAL DU BRUGE 20 g gær 4 dl lunkent vand 1 tsk. salt 1 tsk. sukker 2 spsk. olivenolie ca. 650 g hvedemel 1 spsk. olivenolie DUKKAH (gem halvdelen til tirsdag) 200 g blandede nødder og kerner 1 spsk. stødt koriander (eller frø) 1 spsk. stødt spidskommen (eller frø) ½ tsk. salt
TOPPING 2 rødløg 1 spsk. smør til stegning salt og friskkværnet peber 3 spsk. balsamicoeddike 200 g frisk gedeost 10 dadler uden sten PRØV OGSÅ: Tyrkisk pizza med lam
Opskrift - sådan laver du marokkansk pizza
1. Rør smuldret gær ud i vandet i en røreskål. Tilsæt salt, sukker og 2 spsk. olie, og rør melet i lidt ad gangen. Ælt dejen spændstig. Pensl dejen med 1 spsk. olie, og lad den hæve tildækket i en skål i ca. 1 time. 2. DUKKAH: Blend alle ingredienser i en foodprocessor, indtil konsistensen ligner groft salt. Rist dukkah gyldent på en tør pande. OBS: Husk at gemme halvdelen til tirsdagens opskrift! 3. TOPPING: Pil rødløg, og skær dem i tynde både. Smelt smør på en pande, og svits løgene lidt brune. Krydr med salt og peber. Hæld eddike over, og vend rundt, til væsken fordamper. Tag panden af varmen. 4. Tænd ovnen på 250°. Del dejen i 2 dele, og rul dem ud til tynde pizzabunde med en kagerulle på et meldrysset bord. Læg dem på bageplader beklædt med bagepapir. Prik huller i dejen med en gaffel, og forbag dem i ovnen i 10 minutter. Tag dem ud, og smør dem med gedeost. Skær dadler i skiver, og fordel dem på bundene sammen med rødløg og dukkah. Bag pizzaerne i ovnen i 5-10 minutter, til bundene er helt sprøde. Servér straksFå indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Tirsdag: Andebryst og mellemøstlig speltsalat – Få opskriften her
Onsdag: Oksefrikadeller og græskarsalat med granatæble – Få opskriften her
Torsdag: Fish’n’chips med rodfrugtfritter – Få opskriften her
Fredag: Oksegryde med rodfrugter og rødvin – Få opskriften her