Lækre oksefrikadeller serveret med en skøn salat der er sød, salt, knasende, lun og mættende. Her får du opskriften på oksefrikadeller og græskarsalat med granatæble
30 min4 personer
Oksefrikadeller
500 g hakket oksekød
2 fed hvidløg
1 håndfuld frisk mynte
1 tsk. stødt spidskommen
salt og friskkværnet peber
1 æg
2 spsk. finvalsede havregryn
1 spsk. smør til stegning
GRÆSKARSALAT
1 hokkaidogræskar
skal og saft af ½ citron
1 spsk. olivenolie
1 knsp. salt
2 dåser kikærter
1 tsk. hvidløgspulver
1 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber
150 g fetaost
½ granatæble
1 håndfuld frisk mynte
Opskrift - sådan laver du oksefrikadeller og græskarsalat med granatæble
Rør oksekødet sammen med presset hvidløg, friskhakket mynte, spidskommen, salt, peber, æg og havregryn. Stil farsen på køl i 30 minutter.
GRÆSKARSALAT: Tænd ovnen på 175°. Skyl græskarret. Halvér det, og fjern kernerne. Skær græskarkødet i tern, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Riv citronskal over, dryp med 1 spsk. olie, drys med salt, og vend rundt. Skyl kikærter i en sigte, og tør dem i et rent viskestykke. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og vend dem med hvidløgspulver, 1 spsk. olie og salt. Bag kikærter og græskartern i ovnen i 30 minutter, indtil kikærterne er sprøde, og græskarternene er gyldne. Læg det hele i en skål, og køl let af. Pres citronsaft over, og krydr let med peber. Tilsæt smuldret fetaost, granatæblekerner og grofthakket mynte, og vend rundt.
Form små frikadeller af farsen, og steg dem i smør på en pande. Servér med græskarsalat.
Madplaner til hverdagen
Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.