Mad
9. maj 2014Masser af små retter: Antipasti
Start middagen med små retter, man kan sidde og nippe til. Stil også en skål gode oliven og italiensk brød på bordet. Her får du opskrifterne på bresaolaruller med artiskokpesto, marinerede artiskokhjerter og mozzarellakugler med tomat og chili
Af: Susanne Palmqvist
Foto:Henrik Freek
Antipasti til 4 personer
BRESAOLARULLER MED ARTISKOKPESTO
12 skiver bresaola (lufttørret oksekød, fås i supermarkeder) ½ glas artiskokpesto 1 håndfuld rucola friskhøvlet parmesan MARINEREDE ARTISKOKHJERTER 1 dåse artiskokhjerter (210 g) 2 spsk. olivenolie 2 spsk. bredbladet persille 1 fed hvidløg MOZZARELLAKUGLER MED TOMAT OG CHILI 1 pose Mozzarella Mini (fra Galbani) lidt olivenolie 1 nip tørrede chiliflager 2-3 spsk. semidried tomater Sådan laver du bresaolaruller: Kom et tyndt lag pesto og lidt rucola på hver skive bresaola, og rul dem sammen. Anret på et fad, og drys med parmesan. Sådan laver du marinerede artiskokhjerter: Hæld væden fra artiskokkerne, og skær dem i halve eller kvarter. Bland dem med olie, hakket persille og presset hvidløg. Anret i små skåle. Sådan laver du mozzarellakugler: Hæld væden fra ostekuglerne. Vend dem med olie og chiliflager, og anret sammen med semidried tomater.Til hovedret og dessert til den perfekte italienske gæstemiddag anbefaler vi
HOVEDRET: Kalv med stegt polenta og fennikelsalat - Få opskriften her
DESSERT: Tærte med hvid chokolade og citron - Få opskriften her