Mad
11. oktober 2010

Mørbradgryde

Mørbradgryde er en god opskrift til både hverdag og fest. Få opskriften her!
Af: Louisa Lorang
https://imgix.femina.dk/media/aed1dfa0610f4f658e7261d896420a3f.jpg

Foto: Anders Schønnemann

Mørbradgryde til 2 personer:

3 bagekartofler
1 spsk. smør
1 dl mælk
300 g oksemørbrad i strimler (af spidser eller mørbradhoved)
salt og peber
olie til stegning
300 g blandede svampe
2 fed hvidløg i tynde skiver
1 lille håndfuld plukket timian
2½ dl varm hønsefond
evt. 1 dl fløde
14 pillede perleløg

Sådan laver du mørbradgryde:

Skræl kartoflerne, og kog dem i usaltet vand, til de er møre. Dræn vandet fra, og lad dem dampe helt tørre i gryden under låg. Mós dem med piskeris, og tilsæt smør og mælk. Smag mosen til din mørbradgryde til med salt.
Dup imens kødet tørt med køkkenrulle, og krydr med salt og peber. Brun det i olie i en brandvarm stor gryde. Kødet til din mørbradgryde skal have godt med farve. Tag det op, tilsæt evt. lidt mere olie, og rist svampene i den varme mørbradgryde. Tilsæt hvidløg og timian til svampene, når de har taget farve. Hæld fonden på, og lad det koge op. Har du lyst kan du tilsætte fløde i din mørbradgryde, og lade det koge i 5 minutter. Kom kød og perleløg i gryden. Lad din mørbradgyde simre i 3-4 minutter. Smag til med salt og peber, og servér din mørbradgryde med mos.

TIP: Mørbradgryde kan serveres både som hurtig hverdagsmad eller som lækker gæstemad.

Læs mere om:

Læs også