Nødde- og nougatflorentiner
Foto: Bjørn Jakobsen
Nougatflorentiner
Nødde- og nougatflorentiner (8 stk. Tid: 30 min.)
Prøv også at bage florentinerne i 3 cm forme og servere dem som småkager.
Det skal du bruge
120 g smør
100 g sukker
1 spsk ahornsirup
2 spsk hvedemel
2 spsk piskefløde
100 g hasselnøddeflager
25 g mandelflager
1 øko appelsin
Linseforme, 8 cm i diam. f.eks. i silikone
Smør til formene
150 g mørk chokolade
Nougatcreme:
150 g smør, stuetemperatur
120 g flormelis
½ tsk vaniljesukker
1 past. æggeblomme
25 g nougat
Er du vild med nougatflorentiner, så prøv også denne lækre opskrift på nøddekugler med nougat!
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 185 grader.
Smelt smørret i en gryde med sukker, sirup, mel og fløde, til det hele er smeltet sammen.
Tag gryden fra varmen og tilsæt nødder, mandler og 1 spsk fintrevet appelsinskal.
Smør formene med lidt smør og fordel ca. 1-1½ skefuld dej i hver.
Bag kagerne i ovnen i 6 min. på næstøverste rille. Hold øje med dem, så de ikke brænder på. Læg dem på en rist og lad dem køle af.
Smelt chokoladen over vandbad og dyp halvdelen af hver nøddeflorentiner heri.
Pisk smør, flormelis og vaniljesukker til en ensartet creme og tilsæt æggeblommen.
Smelt nougaten på panden, lad den køle lidt af og rør det i smørcremen.
Kom cremen i en sprøjtepose og læg kagerne sammen to og to med creme imellem.
TIP!
Skal du ikke servere kagerne straks, kan nøddeflorentinerne opbevares i en lufttæt beholder i et par dage, inden de lægges sammen med cremen.