Påskeæg: 3 slags hjemmelavede påskeæg med chokolade, marcipan og nougat
Udgivet første gang 29. marts 2010. Foto: Odense marcipan
Har du lyst til at lave dine egne påskeæg, er der rig mulighed for at eksperimentere med forskellige smagsvarianter. Her får du tre slags chokoladeæg, du kan prøve; påskeæg med nougatcrunch, påskeæg i forårsfarver med marcipan og påskeæg med likørmarinerede rosiner.
Tag børnene med i køkkenet, når påskeæggene skal laves. Alle opskrifterne er nemlig lette at gå til og er efter vores mening én af de hyggeligste påskeaktiviteter, der bringer glæde til både store og små slikmunde.
Klar, parat, start – og hav en rigtig dejlig påske med hele familien!
Påskeæg med marcipan i forårsfarver
Ingredienser
-
500 g ren marcipan
-
150 g hvid chokolade
-
1 lille skefuld smør
-
Et par dråber frugtfarve
-
50 g mørk revet chokolade
-
Træspyd til at holde æggene med
Opskrift - sådan laver du påskeæg i forårsfarver
-
Del marcipanen i 18 stykker og form æggene i hånden, så de får den rigtige form - lidt spidse i den ene ende. Smelt hvid chokolade i et vandbad - hold øje med den, hvid chokolade bliver grynet, hvis den bliver for varm.
-
Smelt smørret i en gryde og tilsæt frugtfarven.
-
Rør det kulørte smør i den smeltede chokolade, til farven er jævn.
-
Stik et træspyd i bunden af ægget til at holde med, mens du smører chokoladen på med kniv eller pensel.
-
Læg påskeæggene på bagepapir, så er de lettere at tage af, når chokoladen er tør. Pynt med revet chokolade. Når chokoladen er helt hård og tør, er æggene klar til servering.
Påskeæg med marinerede rosiner
Ingredienser
-
15 store lyse rosiner
-
4 spsk. Grand Marnier
-
500 g ren marcipan
-
150 g mørk chokolade til overtræk
-
5 smuttede mandler til at pynte med
Opskrift - sådan laver du påskeæg med marinerede rosiner
-
Skær rosinerne i små stykker og kom dem i en lille skål. Dæk dem med Grand Marnier, og lad dem trække natten over tildækket.
-
Ælt marcipanen sammen med rosinerne.
-
Del massen i 18 stykker og form æggene i hånden, så de får den rigtige form - lidt spidse i den ene ende.
-
Smelt chokoladen i et vandbad.
-
Rul æggene i chokoladen med en ske, så de får en grov overflade.
-
Læg æggene på bagepapir, så er de lettere at tage af, når chokoladen er tør.
-
Pynt påskeæggene med en kvart mandel på hver, inden chokoladen tørrer. Når chokoladen er helt hård og tør, er æggene klar til servering.
Påskeæg med nougatcrunch
Ingredienser
-
50 g brændte mandler
-
100 g nougat
-
400 g Original Odense Marcipan
-
200 g lyst overtræk eller mælkechokolade
-
Lidt smeltet hvid chokolade Lidt finthakkede brændte mandler til pynt
Opskrift - sådan laver du påskeæg med nougatcrunch
-
Hak de brændte mandler groft. Bland dem med nougat og tril massen til 10 små kugler.
-
Sæt dem i fryseren i 20-30 minutter eller til de er frosne.
-
Del marcipanen i 10 stykker og tryk dem let flade. Form dem om den iskolde nougat som påskeæg og læg dem på bagepapir.
-
Smelt chokoladen over vandbad og overtræk æggene. Fyld det hvide chokolade i en lille sprøjtepose eller en frysepose. Klip et lille hul og lav mønstre på påskeæggene. Drys med lidt hakkede, brændte mandler, inden chokoladen er størknet.
-
Lad chokoladen sætte sig og servér dine påskeæg kølige eller fra køleskab.
-
Du kan finde en guide til temperering af chokoladen hos Odense Marcipan.