Mad
20. januar 2012Rabarberkompot
Her får du opskriften på en enkel rabarberkompot, brug den i både det søde og det salte køkken.
Af: Julie Hey
Foto: Bjørn Jakobsen
Rabarberkompot (Tid: 20 min.)
Ingredienser
1½ kg rensede rabarber
220 g sukker
100 g rørsukker
1 vaniljestang
2 dl vand
Fremgangsmåde
Skær rabarberne i mindre stykker, læg dem i en gryde og vend med sukker og rørsukker.
Flæk vaniljestangen på langs og skrab kernerne ud.
Kom vand, vaniljekorn og -bælg i gryden og kog rabarberne møre i ca. 10 min. De må ikke koge helt ud.
Lad kompotten afkøle i gryden og hæld den på et stort Atamonskyllet sylteglas.
Rabarber til det hele - fra morgenmad til dessert
Rabarberkompot
Rabarbermuffins
Kylling Danoise
Rabarbersorbet
på pandekage
om køkkenhaven
Hvad synes du om denne opskrift?
Giv et antal stjerner oppe i hjørnet, eller skriv din kommentar nederst.