Mad
20. januar 2012

Rabarberkompot

Her får du opskriften på en enkel rabarberkompot, brug den i både det søde og det salte køkken.
Af: Julie Hey
https://imgix.femina.dk/media/1998936182a147109ebd15d6c57341f6.jpg

Foto: Bjørn Jakobsen

Rabarberkompot (Tid: 20 min.)

Ingredienser
1½ kg rensede rabarber
220 g sukker
100 g rørsukker
1 vaniljestang
2 dl vand

Fremgangsmåde
Skær rabarberne i mindre stykker, læg dem i en gryde og vend med sukker og rørsukker.

Flæk vaniljestangen på langs og skrab kernerne ud.

Kom vand, vaniljekorn og -bælg i gryden og kog rabarberne møre i ca. 10 min. De må ikke koge helt ud.

Lad kompotten afkøle i gryden og hæld den på et stort Atamonskyllet sylteglas.

Rabarber til det hele - fra morgenmad til dessert


Rabarberkompot

Kompot med skyr
og knas


Rabarbermuffins


Kylling Danoise


Rabarbersorbet
på pandekage

Isabellas store bog
om køkkenhaven


Hvad synes du om denne opskrift?
Giv et antal stjerner oppe i hjørnet, eller skriv din kommentar nederst.

Læs mere om:

Læs også