Mad
22. maj 2014Rabarbersuppe med vanilje
En simpel dessert med ganske få ingredienser, så man rigtigt får lov at nyde den rene rabarbersmag.
Af: Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
Rabarbersuppe med vanilje til 4 personer
INGREDIENSER
7-9 rabarber LAGE 1 l vand 3½ dl sukker 1 vaniljestangOpskrift - sådan laver du rabarbersuppe med vanilje
1. Lage: Kog vandet op med sukker, vaniljekorn og vaniljebælg. Lad det koge, til sukkeret er opløst. Afkøl lagen, og fjern bælgen. 2. Rens rabarberne; skær dem i tynde skiver, og hæld sukkerlagen over. Lad det stå koldt i mindst 2 timer, men gerne længere. 3. Servér rabarbersuppen iskold i dybe tallerkener og nyd de sprøde, søde rabarberstykker i suppen. TIP: Læg evt. en kugle god vaniljeis i rabarbersuppen, når du har anrettet den i tallerkenerne.PRØV OGSÅ: Rabarber-drømme med hyldeblomst-saft