Roastbeef med urter og bønner
Foto: Anders Schønnemann
Det fungerer rigtig godt for mig at lave mad, der giver mig rester nok til næste dags måltid. Her har jeg stegt en hel roastbeef, så der er hurtige sandwich på menuen fredag!
3 gulerødder
2 persillerødder
2 bagekartofler
saft af 1 citron
1 spsk. honning
2 spsk. olivenolie
salt
1 lille håndfuld estragon
ENDVIDERE:
1 roastbeef
olie til stegning
salt og peber
TILBEHØR:
200 g grønne bønner
salt
1 spsk. olivenolie
1 spsk. æbleeddike
1 spsk. hakkede rødløg
Skrub eller skræl rodfrugterne, og skær dem i grove både. Vend dem med citron, honning, olie og salt, og steg rodfrugterne i en varm ovn ved 200° i 40 minutter, eller til de er møre. Afslut gerne med grill. Vend de varme rodfrugter med estragonblade lige inden servering.
Brun imens roastbeefen grundigt på alle sider, og krydr den med salt og peber. Steg den færdig i den varme ovn, til den har en kernetemperatur på 56°.
Nip enderne af bønnerne, og kom dem i kogende, meget salt vand. Kog dem møre, 3-4 minutter. Dræn vandet fra, og skyl dem kort under koldt vand. Vend med olie, eddike og løg,
Servér straks skiver af roastbeef (gem halvdelen, eller lidt under, til fredag) med bagte rodfrugter og bønner.
Opskriften er til 2 personer
TIP: Grønne bønner er skønne, når de har en smule bid. Men bønnerne skal være tilberedte, ellers indeholder de lektiner, der på sigt er skadelige for din krop
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER