Mad
6. april 2012

Røget laks med ægge-kapers-dressing

Køb en rigtig god røget laks. Skær den i fine skiver, og top op med en blanding af æg, kapers, tomater og dild. Enkelt og lækkert. Filet imperial er rygstykket af laksen – fast i kødet og med god røgsmag, hvis du holder af lidt, men godt. Salte kapers er meget faste og har en god konsistens
Af: Susanne Palmqvist
https://imgix.femina.dk/media/f614bbd5c2ee46f580369da64ed6493a.jpg

Foto: Anders Schønnemann

(for- eller frokostret til 4 personer)
2 æg
2-3 spsk. saltede kapers
2 modne tomater
1 spsk. citronsaft
1 tsk. sennep
2 spsk. olie
1 pakke røget laks i filet
imperial-udskæring, 180 g
ELLER anden god røget laks i skiver
2 spsk. hakket/plukket dild
salt og kværnet peber

TILBEHØR:
ristet rugbrød eller krydderurtebrød

Kog æggene i 9 minutter (efter størrelse). Lad dem køle af. Pil og hak dem. Lad de salte kapers ligge i koldt vand i ½ time. Lad dem dryppe af, og hak dem groft (du kan også bruge almindelige små kapers). Halvér tomaterne, og skrab kernerne ud. Skær tomatkødet i små terninger. Pisk citronsaft, sennep og olie sammen, og vend forsigtigt det hele sammen. Skær laksen i tynde skiver på skrå; læg dem på et smukt fad, og top op med æggesalaten. Pynt med masser af dild.

Kartoffelpandekager med røget laks

https://imgix.femina.dk/legacy/media/dff557496ba24a3a8ef885cb697b5f62.jpg

https://imgix.femina.dk/legacy/media/9e4bd514300241d3ac14627b42b23e5e.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/0ff1799f47b34135b53518d23c84c568.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/eb93916d5bd04ad0bc5d9a282885d812.jpg
Hovedretter - til
hverdag og fest
Dejlige desserter og
skønne kager
Madplan til hele
ugen
Køb dit køkkenudstyri feminashoppen.dk (link fjernet)

Læs også

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.