
Kærlighed og sex
Foto: Anders Schønnemann
Rosenkålssalat a la waldorf til 4 personer
INGREDIENSER
100 g rosenkål 2 små gulerødder, revne ¼ rodselleri, revet 75 g valnøddekerner 1 lille pære i små terninger 1 sødt æble, revet 1 dl græsk yoghurt 10 % 2 spsk. mayonnaise (evt. light) ½-1 spsk. lys vin/æbleeddike eller appelsinsaft salt og kværnet peber 1-2 spsk. hakket persille PYNT små hele blade af rosenkål Opskrift - sådan laver du rosenkålssalat a la waldorf 1. Pil nogle af de hele blade af rosenkålen, og læg dem i koldt vand (de yderste kasseres). Snit resten helt fint. 2.Riv gulerødder og selleri, og hak valnødderne groft. Rør yoghurt med mayonnaise, og smag til med eddike/appelsinsaft og krydderier. Vend det hele sammen, og smag salaten endeligt til med salt, peber og hakket persille. Den skal være lidt til den søde side. Lad den gerne trække i ½-1 time (eller længere). Nødderne kan evt. vendes i til sidst, så de stadig er sprøde. 3. Lad de hele rosenkålsblade dryppe godt af, og drys dem rundt om salaten. PRØV OGSÅ: Risotto med rosenkål og mandlerDu skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.