Spinat-kartoffel-suppe med fetabrød
Foto: Anders Schønnemann
Suppe er nemt og en skøn måde at få rigtig mange grøntsager på.
1 bagekartoffel, ca. 200 g
2 fed hvidløg, hakkede
1 løg, hakket
olie til stegning
1 dl hvidvin
1 l grøntsagsbouillon, gerne Herbamare
250 g babyspinat
salt og peber
ENDVIDERE:
2 grove pitabrød
150 g fetaost
olivenolie
salt
Skræl kartoflen, og skær den i terninger. Sautér kartoffel, hvidløg og løg i olie i en varm gryde. Det skal ikke tage farve, men må gerne sautere i 6-8 minutter. Hæld hvidvinen på, og lad den reducere næsten væk. Tilsæt bouillonen, og lad suppen simre under låg i 20 minutter, eller til kartoflerne er møre. Kom spinaten i gryden, og lad den simre i yderligere et par minutter. Blend det hele, og smag til med salt og peber.
Flæk imens pitabrødene, og fyld dem med feta. Pensl med olie, og gril dem på en varm grillpande. Skær dem i trekanter, og servér straks suppe med fetabrød til.
Opskriften er til 2 personer
TIP: Du kan selvfølgelig sagtens bruge "rigtig" spinat. Den er bare tidskrævende at skylle, derfor vælger jeg ofte babyspinat. Men klart - det er sejt med rigtig spinat!
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER