Mad
22. november 2011

Tilbehør til din julemad: Julechutney

Hjemmelavet julechutney i et fint glas kan gives væk som værtindegave til julens sammenkomster, eller bruges som spændende tilbehør til din julemad.
Af: Beagle Iuel-Brockdorff
Tilbehør til din julemad - julechutney

foto: bjørn jakobsen

Tilbehør til din julemad - Julechutney

Julechutney (CA. 1 LITER)

Ingredienser Fremgangsmåde 2 løg
200 g af hver: stenfri dadler,
abrikoser og svesker
200 g figner
4 dl æbleeddike
1 spsk salt
350 g mørkt rørsukker
2 kanelstænger
Gaze med: 5 nelliker, 10
allehånde, 3 stjerneanis
Hak løg og frugter og kom i en gryde med det øvrige.

Lad det simre under låg i ca. 1 time.

Hold øje med, at det ikke brænder på.

Fisk gazen op.

Hæld på skoldede glas og servér til ost, sammenkogte- og krydrede retter.

Læs mere om:

Læs også