Mad
22. november 2011Tilbehør til din julemad: Julechutney
Hjemmelavet julechutney i et fint glas kan gives væk som værtindegave til julens sammenkomster, eller bruges som spændende tilbehør til din julemad.
Af: Beagle Iuel-Brockdorff
foto: bjørn jakobsen
Tilbehør til din julemad - Julechutney
Julechutney (CA. 1 LITER)
Ingredienser Fremgangsmåde 2 løg200 g af hver: stenfri dadler,
abrikoser og svesker
200 g figner
4 dl æbleeddike
1 spsk salt
350 g mørkt rørsukker
2 kanelstænger
Gaze med: 5 nelliker, 10
allehånde, 3 stjerneanis Hak løg og frugter og kom i en gryde med det øvrige.
Lad det simre under låg i ca. 1 time.
Hold øje med, at det ikke brænder på.
Fisk gazen op.
Hæld på skoldede glas og servér til ost, sammenkogte- og krydrede retter.
Giv din julemad et moderne tvist med - prøv vaniljebagte rodfrugter til anden eller flæskestegen
Her er 6 lækre hjemmelavede værtindegaver - velbekomme!
kage Fransk sylte Syltede skalotteløg