Citronkylling i fad med ansjoser
Foto: Anders Schønnemann
Citronkylling i fad med ansjoser til 2 personer (slowfood)
Her er nok til 3-4 personer – eller gode rester til lørdagen.
INGREDIENSER
1 kylling
olivenolie
2 økocitroner
4-6 ansjoser
4 fed hvidløg
3 rødløg
800 g små kartofler
1 blomkål i mundrette stykker
3-4 spsk. olivenolie
salt
masser af hakket bredbladet persille
salt og peber
TILBEHØR
en stor salat
Sådan laver du citronkylling i fad med ansjoser
1. Del kyllingen i 10 stykker: 2 underlår, 2 overlår, 4 bryststykker, 2 vinger. Brun dem godt i olivenolie på en varm pande. Skær citronerne i både. Hak ansjoser og hvidløg, og skær rødløgene i både.
2. Vend kylling, citron, ansjos, hvidløg, rødløg, kartofler og blomkål sammen med 3-4 spsk. olivenolie, og kom det hele i et ovnfast fad. Krydr med salt, og steg det ved 200° i en varm ovn i ca. 50-60 minutter, eller til kyllingen er gennemtilberedt, og kartoflerne er møre. Vend rundt i det undervejs.
3. Vend persille i, krydr med salt og peber, og servér straks med en stor salat til.
TIP: Retten er også skøn uden ansjoser. Men de giver en god dybde og smager ikke af fisk.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
MANDAG: Pasta med persille og ansjoser - Få opskriften her
TIRSDAG: Oksekød og grønne bønner i rød karry - Få opskriften her
ONSDAG: Stegte nudler med svinekød - Få opskriften her
TORSDAG: Laks i rød karry - Få opskriften her