Mad
31. oktober 2013

Citronkylling i fad med ansjoser

Ugens fredagsopskrift er citronkylling i fad med ansjoser. Få opskriften her
Af: Louisa Lorang
https://imgix.femina.dk/storage_1/media/1344-mad-fredag.jpg

Foto: Anders Schønnemann

Citronkylling i fad med ansjoser til 2 personer (slowfood)

Her er nok til 3-4 personer – eller gode rester til lørdagen.

INGREDIENSER
1 kylling
olivenolie
2 økocitroner
4-6 ansjoser
4 fed hvidløg
3 rødløg
800 g små kartofler
1 blomkål i mundrette stykker
3-4 spsk. olivenolie
salt
masser af hakket bredbladet persille
salt og peber

TILBEHØR
en stor salat

Sådan laver du citronkylling i fad med ansjoser

1. Del kyllingen i 10 stykker: 2 underlår, 2 overlår, 4 bryststykker, 2 vinger. Brun dem godt i olivenolie på en varm pande. Skær citronerne i både. Hak ansjoser og hvidløg, og skær rødløgene i både.

2. Vend kylling, citron, ansjos, hvidløg, rødløg, kartofler og blomkål sammen med 3-4 spsk. olivenolie, og kom det hele i et ovnfast fad. Krydr med salt, og steg det ved 200° i en varm ovn i ca. 50-60 minutter, eller til kyllingen er gennemtilberedt, og kartoflerne er møre. Vend rundt i det undervejs.

3. Vend persille i, krydr med salt og peber, og servér straks med en stor salat til.

Læs også