Mad
19. november 2013Rosenkålssalat a la waldorf
Denne salat er en mellemting mellem en coleslaw og en waldorfsalat. Frisk, syrlig og sød på en gang og med masser af godt at tygge på. Passer fint som tilbehør til stegt kød, frikadeller, hakkebøffer, vildt og fjerkræ.
Af: Susanne Palmqvist
Foto: Anders Schønnemann
Rosenkålssalat a la waldorf til 4 personer
INGREDIENSER
100 g rosenkål 2 små gulerødder, revne ¼ rodselleri, revet 75 g valnøddekerner 1 lille pære i små terninger 1 sødt æble, revet 1 dl græsk yoghurt 10 % 2 spsk. mayonnaise (evt. light) ½-1 spsk. lys vin/æbleeddike eller appelsinsaft salt og kværnet peber 1-2 spsk. hakket persille PYNT små hele blade af rosenkål Opskrift - sådan laver du rosenkålssalat a la waldorf 1. Pil nogle af de hele blade af rosenkålen, og læg dem i koldt vand (de yderste kasseres). Snit resten helt fint. 2.Riv gulerødder og selleri, og hak valnødderne groft. Rør yoghurt med mayonnaise, og smag til med eddike/appelsinsaft og krydderier. Vend det hele sammen, og smag salaten endeligt til med salt, peber og hakket persille. Den skal være lidt til den søde side. Lad den gerne trække i ½-1 time (eller længere). Nødderne kan evt. vendes i til sidst, så de stadig er sprøde. 3. Lad de hele rosenkålsblade dryppe godt af, og drys dem rundt om salaten. PRØV OGSÅ: Risotto med rosenkål og mandler