Festlige cocktails, der hitter nytårsaften
Udgivet første gang 27. december 2013. Foto: Stine Christiansen og Unsplash
Det kan være svært at finde de perfekte drinks og cocktails til nytår. Måske er det i år du prøver noget nyt? Vi har samlet en masse lækre bud på velkomstcocktails, drinks til kransekagen og en til at varme sig på efter fyrværkeriet fra en af Danmarks bedste bartendere Hardeep Rehal fra cocktailbar 1105.
Nedenfor har vi samlet 10 lækre drinks, du kan servere for dine gæster nytårsaften.
Mangler du også inspiration den perfekte forret, hovedret eller dessert til nytårsaften?
Her kan du finde et hav af forskellige forretter, hovedretter og desserter til den perfekte nytårsaften.
10 festlige drinks til nytår
Hot Buttered Scotch
Efter det kolde fyrværkerigys i vinterkulden, skal vi ha’ varmen igen, og den nemmeste måde er med god alkohol. Her et twist på en varm cocktail, der har givet varmen til mennesket i næsten 100 år. Med den cocktail kan du erstatte din Irish Coffee med ynde, stil og velsmag til den perfekte nytårsaften.
Det skal du bruge:
- 8–10 cl kogende vand
- 2–3 tsk. rørsukker eller brun farin
- stødte julekrydderier (allehånde, kanel, nelliker, kardemomme, stjerneanis)
- 5 cl. Johnnie Walker Gold
- 1 tsk. smør
- Revet muskatnød evt. hele krydderier
Sådan gør du:
- Kom lidt af det varme vand i bunden af et vinglas, og opløs sukkeret i vandet. Kom krydderier og whisky i, og rør godt rundt. Hæld resten af det varme vand og smørret i, rør en smule rundt, og top med revet muskatnød.
- Garnér med et par hele stykker af de krydderier, der er i drinken, f.eks. en kanelstang eller stjerneanis, eller hvad du har tilbage fra gløggen eller julesmåkagerne.
Amaretto 23
Der er delte meninger om, hvorvidt champagne overhovedet passer til kransekagen, og eksperter siger niksen biksen.
Giv hellere kransekagen selskab af en drink, som du kan skræddersy, så den matcher sødmen i kagen. Så kan du gemme den gode champagne til middagen eller efter nytårsbraget.
Det skal du bruge:
- 3 cl Zacapa 23
- 2 cl Amaretto
- 3 cl friskpresset citronsaft
- 2 cl Sukkerlage
- 2 cl æggehvider (evt. pasteuriserede)
- 1 citronskive
- evt. lidt revet chokolade
Sådan gør du:
- Shake alle ingredienserne sammen godt og længe, indtil drikken er skummende. Si den over i et oldfashioned glas (lowball) med isterninger. Garner med en skive citron, og evt. lidt revet chokolade over.
Bubbly Cherry drink
Nytår og champagne hører sammen, så forkæl dine gæster med en velkomstchampagnecocktail med lidt af kirsebærsovsen fra juleaften. Og champagne bli’r man jo altid glad i låget af.
Det skal du bruge:
- 3 cl Tanqueray Ten
- 2 cl friskpresset citronsaft + lidt revet skal
- 1 cl lage eller sirup fra kirsebærsovsen + kirsebær til pynt
- 10 cl champagne
Sådan gør du:
- Shake gin, citronsaft og kirsebærsirup sammen, og si det over i et champagneglas. Top op med champagne, og garnér med de syltede kirsebær og revet citronskal, så får du den perfekte drink til nytår.
HINDBÆR-VANILJE-SURPRISE + INGEFÆR-DRINK MED ROSMARIN
Hindbær-vanilje surprise drink
Hindbær smager godt, vanilje smager godt, og toppet med champagne er det meget svært ikke at bryde sig om den smukke cocktail til nytår.
Det skal du bruge:
- 2½ dl frosne hindbær
- 1 dl sukkersirup
- ¼ tsk. rent vaniljepulver
- Ca. 3 dl champagne eller anden mousserende vin
Sådan gør du:
- Blend hindbær, sirup, vaniljepulver og 1 dl champagne. Fordel blandingen i 4 glas, top med resten af champagnen, og servér.
Ingefær-cocktail med rosemarin
Brug færdigsyltet ingefær fra supermarkedet til at lave en anderledes og forfriskende drink.
Det skal du bruge:
- 4 kviste frisk rosmarin + lidt til pynt
- 6 cl sukkersirup
- 8 cl gin
- 4 spsk. ingefærlage (fra de syltede ingefær)
- 8 stykker syltet ingefær
- Isterninger
- 4 dl tør champagne eller anden mousserende vin
Sådan gør du:
- Læg rosmarinkvistene på et spækbræt, og bank let på dem med skaftet af en kniv. Bland sirup, gin, ingefærlage og rosmarin i en shaker med isterninger, og ryst, til det er godt blandet.
- Fordel ingefærstykkerne i 4 martiniglas, og hæld blandingen fra shakeren over. Top med champagne, og servér med det samme med en lille kvist frisk rosmarin i hvert glas.
Pretty in pink drink
Gør drinken lidt festligere til nytår med rubinrøde granatæblekerner.
Det skal du bruge:
- 2 dl Lillet Blanc-likør
- ½ dl grenadine
- ½ dl sukkersirup
- 12 isterninger
- 2 spsk. friske granatæblekerner
- 4 dl tør champagne eller anden mousserende vin
Sådan gør du:
- Bland Lillet Blanc, grenadine, sirup og isterninger i en shaker, og ryst grundigt. Fordel blandingen i 4 champagneskåle, og drys granatæblekerner over. Top med kold champagne, og servér straks.
Velkomstdrink: Trendy drinks, skønne sjusser og cosy cocktails
Mango-passion sour
En såkaldt "sour" indeholder typisk citronsaft, sukkersirup og likør. Denne version er piftet op med mango, passion og rom.
Det skal du bruge:
- 1 moden mango
- 6 cl citronsaft
- 1 dl passionsfrugtjuice
- 8 cl hvid rom
- 6 cl sukkersirup
- 12 isterninger
- 2 dl tør champagne eller anden tør mousserende vin
Sådan gør du:
- Skræl mangoen, og skær frugtkødet fri fra stenen. Blend mango med citronsaft og passionsfrugtjuice i en blender. Hæld blandingen i en shaker sammen med rom, sirup og isterninger i en shaker. Ryst grundigt i 20-30 sekunder, og hæld herefter blandingen i 4 glas. Top med champagne, og servér straks.
TIP: Lav din egen sukkersirup
En sukkersirup er nem at lave og kan opbevares længe på køl. Brug den til drinks, der har godt af lidt sødme.
Det skal du bruge:
- 1 vaniljestang
- 4 dl vand
- 2 dl sukker
- 1 stykke usprøjtet citronskal på ca. 3 cm
Sådan gør du:
- Flæk vaniljestangen. Læg alle ingredienser i en gryde, og lad lagen koge op og herefter simre i ca. 5 minutter, til den er tyknet lidt og har konsistens som en tynd sirup. Lad herefter siruppen køle af.