Gulerodskage uden mel og sukker Den sunde gulerodskage kan sagtens spises uden topping, men den bliver ekstra lĂŠkker med.
INGREDIENSER TIL DIN GULERODSKAGE DET VĂ
DE 6 store skrĂŠllede gulerĂždder 2 skrĂŠllede rĂžde eller rĂžd-ÂgrĂžnne ĂŠbler (3, hvis de er smĂ„) 2 store modne bananer 2 spsk. skyr 1 ĂŠg 2 ĂŠggehvider 1 hĂ„ndfuld rosiner (eller 3 store hakkede dadler)
DET TĂRRE 100 g mandler 50 g kokosmel 50 g rismel (eller havregryn) 20 g pulveriserede psylliumfrĂžskaller (fra HUSKÂź) 2 spsk. kanel œ tsk. kardemomme œ tsk. nellike œ tsk. vaniljepulver (eller vaniljesukker) 1 knsp. salt
TOPPING 2 spsk. smeltet kokosolie 3 dl kokosmel 2 spsk. blÞdt smÞr 1 knsp. salt 10 dadler 1 dl vand SÄdan laver du gulerodskage uden mel og sukker: ⹠SkÊr gulerÞdder, Êbler og bananer i mindre stykker, og kom dem i en skÄl. ⹠TilsÊt skyr, rosiner (eller hakkede dadler) og Êg, og blend hele molevitten med en stavblender. ⹠Bland alle de tÞrre ingredienser til din gulerodskage sammen i en anden skÄl. ⹠HÊld de tÞrre ingredienser i skÄlen med de vÄde, lidt ad gangen, mens du blender videre med stavblenderen. ⹠Kom bagepapir i en springform, og hÊld dejen til gulerodskage over i formen. ⹠Bag din gulerodskage midt i ovnen i 35-40 minutter ved 160°. ⹠Lav toppingen mens din gulerodskage bager: Blend dadler og vand, til det fÄr konsistens som sirup, og rÞr resten af ingredienserne i. ⹠Tag den fÊrdigbagte gulerodskage ud af ovnen, og lad den kÞle af pÄ en rist eller lignende, sÄ den ikke bliver vÄd i bunden. Slut af med at smÞre toppingen pÄ den afkÞlede gulerodskage. Se flere opskrifter pÄ sunde kager + morgenmad, frokost og aftensmad i det tillÊg, der er med FEMINA denne uge
PRĂV OGSĂ
: Vores klassiske og nemme gulerodskage PRĂV OGSĂ
: Sunde ĂŠblemuffins med nĂždder og rosiner