Brød og bagværk
28. februar 2014

Chokolademoussekage

Lækker chokolademoussekage der kun tager 25 minutter at lave. Pynt gerne kagen med friske jordbær, eller servér den med en lækker frugtsalat til
Af: Mai Knauer
Chokolademoussekage

Foto: Line Falck

Chokolademoussekage (25 min/hviletid 1 døgn)

INGREDIENSERBUND1 æske Bastogne-kiks (260 g)75 g smør2 spsk. flydende honning CHOKOLADEMOUSSE500 g mørk chokolade¹⁄₃ dl stærk, friskbrygget kaffe3 spsk. appelsinsaft½ l piskefløde PYNTkakaopulver

Opskrift - sådan laver du chokolademoussekage

1. Bund: Hak kiksene fint i en foodprocessor. Smelt smør og honning i en gryde ved svag varme, og rør det sammen med kiksekrummerne. Pres massen sammen i bunden af en springform (diameter 24 cm). 2. Chokolademousse: Smelt chokoladen over et vandbad sammen med kaffe og appelsinsaft, og rør, til massen er jævn. Lad chokolademassen afkøle i 5 minutter. Pisk fløden til skum. Rør ¹⁄₃ af flødeskummet i chokoladen for at gøre den lind. Vend omhyggeligt resten af flødeskummet i chokoladen med let hånd, til de hvide striber forsvinder. Hæld chokolademassen over kiksebunden i springformen, og stil kagen i køleskabet i et døgn. 3. Servering: Frigør kagen fra siderne med en lang, skarp kniv dyppet i vand. Drys sigtet kakaopulver på toppen, og servér kagen køleskabskold. PRØV OGSÅ: Hvid chokolademousse

Læs også