Aftensmad
17. marts 2014

Thai-fiskefrikadeller med sød chilisauce og ris

Denne uges hverdagsopskrifter byder på asiatiske retter. Her får du opskriften på thai-fiskefrikadeller med sød chilisauce og ris
Af: Mai Knauer
Thai-fiskefrikadeller

Foto: Columbus Leth

Thai-fiskefrikadeller med sød chilisauce og ris til 4 personer

Tid: 30 min.

Giv fiskefrikadellerne et frisk, syrligt og stærkt tvist med citrongræs, lime og galanga.

INGREDIENSER500 g grov fiskefars1 dåse krabbekød1 stort rødløg2 fed hvidløg1 stilk citrongræs1 spsk. galangarod eller frisk ingefærevt. 1 kaffir-limeblad1-2 tsk. sambal oelek2-3 spsk. fiskesaucesaft af 1 limefrugtvindruekerneolie til stegning TILBEHØR240 g jasminrissød chilisauce (fra flaske)1 bundt frisk koriander2 limefrugterTilbehør: Kog jasminris efter anvisningen på pakken.

Opskrift - sådan laver du thai-fiskefrikadeller med sød chilisauce og ris

1. Thai-fiskefrikadeller: Bland fiskefarsen med krabbekød. Pil og hak rødløg og hvidløg. Skær top og bund af citrongræsset; pil det yderste lag af, og hak resten fint. Skræl og hak galangarod eller ingefær. Knus kaffir-limebladet fint (kan udelades). Rør alle ingredienserne til thai-fiskefrikadellerne sammen i en skål. Form små frikadeller med en ske, og steg dem i rigeligt olie på en pande. Steg ikke for mange ad gangen. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir. 2. Servér frikadellerne med kogte ris, sød chilisauce, plukket koriander og limefrugter skåret i både. TIP: Sambal oelek er en stærk chilipasta, som kan købes på glas i supermarkeder. UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Læs mere om:

Læs også