Protein: Her er de mest proteinfyldte grøntsager
foto: Panthermedia
Selvom det primært er fødevarer som kød, æg og bønner, vi får de nødvendige proteiner fra, så er der faktisk visse grøntsager, som du med fordel kan inddrage i din kost, fordi de også indeholder en masse mættende proteiner.
Proteinfyldte grøntsager
Womenshealthmag.com har talt med Emily Gilbert, der er klinisk diætist, og hun forklarer, at hvis du skal kunne optage de proteiner, der er i grøntsager, så har du brug for ekstra aminosyrer til hjælp.
Det skyldes, at grøntsagsproteiner er ukomplette proteiner. Aminosyrer finder du fx i fuldkornsprodukter.
Her er de seks grøntsager, der indeholder flest proteiner:
1) Ærter
1 ¼ dl ærter indeholder ca. 3,5 gram protein, og ærter er lette at have med at gøre, da de både kan spises utilberedte og i forskellige retter.
2) Spinat
I 1 ¼ dl frisk spinat finder du næsten lige så meget protein, som i ærter, nemlig ca. tre gram. Ud over at spise spinaten frisk som salat, kan den også med held presses som juice sammen med fx æbler. Husk at spise fuldkornsbrød til.
3) Kartofler
Den ofte forkætrede grøntsag, hvis du er på kur, kartoflen, indeholder faktisk en del protein.
En mellemstor kartoffel indeholder også tre gram protein, og kartofler har som bekendt utallige anvendelsesmuligheder. Fx kartoffelsuppe med grove croutoner til.
4) Broccoli
Broccoli er nok en af de mest roste grøntsager overhovedet, og det er bestemt ikke uden grund. I forhold til proteiner, er det også godt med, og 1 ¼ dl indeholder ca. to gram proteiner.
5) Rosenkål
Enten elsker man rosenkål, eller også kan man ikke fordrage dem. Der er sjældent en mellemvej.
Ikke desto mindre er de små kugler helt i top ernæringsmæssigt.1 ¼ dl indeholder cirka den samme mængde protein som broccoli, nemlig to gram.
Vi tager ikke på af at spise frugt. Lad os nu få aflivet den sejlivede myte
6) Majs
De søde majskorn er en omdiskuteret spise, men ikke desto mindre, så kan de hjælpe med til, at du får den rigtige daglige mængde proteiner. Ligesom kålen så indeholder 1 ¼ dl majs nemlig to gram proteiner.