Træning og kost
4. april 2014Ugens slankeopskrift: Rodfrugtbøffer med tabouleh
Rodfrugtbøfferne er velegnede til frysning, så lav gerne en større portion, så har du til et hurtigt måltid en anden dag
Af: Sandra Pugliese
Foto: Lars Ranek
Rodfrugtbøffer med tabouleh til 2 personer
INGREDIENSER
125 g pastinak, skrællet vægt 3 fed hvidløg 50 g skalotteløg 2 store kviste rosmarin 275 g hakket oksekød 3 % 1 æg 1½ tsk. garam masala evt. 1 tsk. røget paprika 1 tsk. salt 1 spsk. olivenolie TABOULEH 60 g perlebyg 3 fed hvidløg 50 g rødløg 1 frisk rød chili 250 g store tomater 250 g agurk 1 stor håndfuld koriander 1 stor håndfuld mynte skal og saft af 1 usprøjtet citron 1 spsk. olivenolie salt og friskkværnet peber Opskrift - sådan laver du rodfrugtbøffer med tabouleh 1. Skræl pastinakken, og riv den groft. Hak hvidløg og skalotteløg fint. Pluk nålene af rosmarinen, og hak dem fint. Rør kødet med pastinak, hvidløg, skalotteløg, rosmarin, æg, garam masala, røget paprika (kan udelades) og salt til en lind fars. Lad evt. farsen hvile i 30 minutter. 2. Form farsen til 4 bøffer, pensl dem grundigt med olien, og steg dem ca. 4 minutter på hver side på en (grill)pande. 3. Tabouleh: Kog perlebyg som anvist på pakken. Hak hvidløg og rødløg fint. Rens chilien, og hak den fint. Skyl tomater og agurk, og skær dem i små tern. Hak krydderurterne fint. Riv skallen af citronen fint, og pres saften. Bland perlebyg med de øvrige ingredienser, og smag til med salt og peber. Næringsindhold pr. person Energi: 570 kcal Protein: 42,9 g Fedt: 20,6 g Kulhydrat: 61,4 g Kostfibre: 15,4 g PRØV OGSÅ: Grillet laks med asiatisk coleslaw