Kalvekød med pikant tomatsauce til 2 personer
Tid: 60 minutter. Simretid: 35 minutter.
INGREDIENSER 350 g magert kalvekød salt og friskkværnet peber 300 g friske grønne bønner
PIKANT TOMATSAUCE 1 spsk. olivenolie til stegning 2 fed hvidløg 3 ansjosfileter i olie 1 dåse flåede tomater 8 sorte oliven uden sten 2 tsk. kapers salt og friskkværnet peber TIL SERVERING 1 stor håndfuld basilikum
Opskrift - sådan laver du kalvekød med pikant tomatsauce
1. Skær kalvekødet i tynde bøffer. Drys med salt og peber, og steg kødet på en varm (grill)pande i 1-2 minutter på hver side. 2. Pikant tomatsauce: Varm olien op på en pande. Skær hvidløg i tynde skiver, og steg dem i olien i 1 minut. Dup ansjosfileterne tørre, og steg dem sammen med hvidløget i yderligere 2 minutter. Tilsæt de flåede tomater, og lad saucen simre ved lav varme i 30 minutter. Tilsæt evt. lidt koldt vand undervejs, hvis saucen koger for meget ind. Skær oliven i tynde skiver, og tilsæt oliven og kapers i saucen, et par minutter før saucen er kogt færdig. Smag til med salt og peber. 3. Bring en gryde med letsaltet vand i kog. Skyl og nip bønnerne, og kog bønnerne i gryden i 2-3 minutter, til de er al dente. 4. Servering: Hak basilikum groft. Servér kødet med tomatsaucen, bønnerne og basilikum.
PRØV OGSÅ: Kylling i wok med broccoliris