Rabarbertrifli
Foto: Anders Schønnemann
Intet smager mere af forår end rabarber. Her får du en skøn opskrift på rabarbertrifli, som er en perfekt sød forårsdessert.
Du kan lave trifli med mange forskellige slags frugter, men rabarbertrifli må være favoritten. Alene smagen af den syrligt søde rabarberkompot i rabarbertrifli er fortryllende, men man skal heller ikke undervurdere at rabarbertrifli med sin lyserøde farve er en utroligt flot dessert.
Rabarbertrifli til 4 pers.
Ingredienser
600 g rabarber i 2-4 cm lange stykker (evt. optøede)
300 g rørsukker
½ stang vanilje
2 tsk. stødt kardemomme
300 g mascarpone
skal af 1 økologisk citron
5-6 spsk. flormelis
½ stang vanilje
2 dl piskefløde
50 g ristede mandler, hakkede
50 g mørk chokolade, i spåner eller hakket
Sådan laver du rabarbertrifli
Kom rabarber, sukker, vaniljekorn og -stang og kardemomme i en kasserolle, og lad det simre i 10-15 minutter. Sæt din rabarbertrifli på køl, indtil den er helt afkølet. Triflien kan sagtens laves dagen i forvejen.
Pisk mascarpone med citronskal, flormelis og kornene af ½ stang vanilje. Pisk fløden til let skum, og vend den i mascarponecremen.
Anret din rabarbertrifli i 4 glas. Top med mascarponecreme, mandler og chokolade, og servér din rabarbertrifli straks.
Vinforslag: Chateau du Mayne, Sauterne, Frankrig
HER KAN DU FÅ INDKØBSLISTEN TIL HELE GÆSTEMENUEN MED RABARBERTRIFLI HER