Pasta med valnøddepesto
Foto: Anders Schønnemann
Pasta med valnøddepesto til 4 personer
Ingredienser:
400-500 g hjemmelavet fettuccine - se opskrift her
ELLER 2 pakker frisk fettuccine a 250 g
Pesto:
150 g valnødder
1 fed revet hvidløg
30 g revet parmesanost
1 dl olivenolie
1 spsk. citronsaft
citronskal af ½ økocitron
salt
Endvidere:
250 g mørke champignoner el.a. svampe
½ spsk. olivenolie
stor håndfuld rucola
kværnet peber
Tilbehør:
god olivenolie til dryp
eller parmesan til drys
Opskrift - Sådan laver du pasta med valnøddepesto
1. Sæt rigeligt vand + salt over til pasta.
2. Kom alle dele til pestoen i en minihakker/blender, og kør det til en lidt grov pesto.
3. Skær svampene i mindre stykker, og rist dem gyldne i lidt olie. Skyl og hak evt. rucolaen groft.
4. Kog pasta al dente. Lad den dryppe af, og vend den straks med ristede svampe, pesto og rucola, og kværn peber over.
Servér evt. med parmesandrys, og sæt olien på bordet.