Brydebrød med urter
Tid: 20 minutter. Hævetid: 1½ time + 20 minutter. Bagetid: 20-25 minutterAntal: 2 små eller 1 stort brød
DET SKAL DU BRUGE20 g gær4 dl vand3 + 4 spsk. olivenolie650 g hvedemel, gerne tipo 001½ tsk. salt1 håndfuld friske krydderurter, f.eks. basilikum, bredbladet persille og oregano
PRØV OGSÅ: Brydebrød med chokolade og nødder Opskrift - sådan laver du brydebrød med urter
Rør gæren ud i vandet, og tilsæt 3 spsk. olivenolie. Hæld melet i, og ælt godt og længe, til dejen har samlet sig og er blevet elastisk, brug gerne en røremaskine. Tilsæt salt i den sidste del af æltetiden. Lad dejen hæve tildækket på køkkenbordet i ca. 1½ time til dobbelt størrelse. Rul dejen tyndt ud med en kage-rulle, og fordel de resterende 4 spsk. olie og grofthakkede krydderurter ovenpå. Rul dejen sammen som en roulade, og skær 2-3 cm tykke skiver af den. Læg skiverne tilfældigt oven på hinanden i en smurt form, og lad brødet efterhæve tildækket i 20 minutter. Forvarm ovnen til 225°, og bag brødet i ovnen i 20-25 minutter.
PRØV OGSÅ: Focaccia med rosmarin og flagesalt, a la Blomsterberg